Ce schimbări i-ar face pe tineri să rămână în România? 36 din 42 de județe au mai mulți pensionari

Data:

spot_img

Cifrele recente care reflectă situația demografiei din România sunt un semnal de alarmă privind modul în care va evolua societatea și economia țării în următorii ani, cu perspective îngrijorătoare pe termen lung. Astfel, datele publicate vineri, 16 septembrie de inițiativa Rethink România sintetizează un tablou demografic cu câteva puncte esențiale:

  • 35,3 mii de elevi au abandonat școala în 2018-2019;
  • 42% dintre elevii români sunt analfabeți funcțional;
  • Dacă am avea cu 5% mai mulți absolvenți de facultate, PIB-ul României ar crește cu 3,6% în 14 ani;
  • 36 din 42 de județe din România au mai mulți pensionari decât tineri;
  • Numărul românilor care au absolvit cel puțin o facultate și care locuiesc în altă țară a crescut cu 144% față de 2008;
  • Peste 100.000 de copii au cel puțin un părinte care locuiește într-o altă țară;
  • Cel puțin 17% dintre români au ales să părăsească țara.

La Summitul Rethink Romania 2050 desfășurat în aceste zile cu experți internaționali și locali, antreprenori, decidenți, jurnaliști, formatori de opinie și reprezentanți ai societății civile și-au exprimat opinia și doi reprezentanți ai „Board-ului Copiilor”, structură creată și susținută de UNICEF. (G4 Media)

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related