Ce se află în spatele empatiei est-germanilor pentru Rusia?

Data:

Decenii la rând mulţi est-germani s-au simţit mai apropiaţi de Rusia decât concetăţenii lor din vest. Dar opoziţia faţă de războiul Rusiei împotriva Ucrainei pune acum în umbră nemulţumirile istorice legate de vest, porivit Deutsche Welle.

Wolfgang Weisskopf, şeful organizaţiei din Erfurt a Uniunii Creştin-Democrate (CDU), vrea să clarifice un lucru din capul locului: „Ucraina trebuie sprijinită din plin”, le spune el celor 15 membri de partid strânşi în jurul unei mese, „cu toate mijloacele, până în pragul unui război mondial.”

Empatia est-germanilor pentru Rusia

El nu a precizat exact ce-ar putea însemna asta, dar nici nu este acesta scopul întâlnirii care a vut loc într-o călduroasă zi de mai, în centrul oraşului medieval din estul Germaniei.

Dar luarea de poziţie a lui Weisskopf este necesară fiindcă toţi cei prezenţi au venit să stea de vorbă cu Martin Kummer, preşedintele Societăţii de Prietenie Germano-Ruse din Turingia, un om a cărui viaţă nu a fost uşoară în ultimele săptămâni, după cum lesne se poate imagina.

Continuarea, în Deutsche Welle!

spot_imgspot_img
Deutsche Welle
Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD. Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012. Momentan, există un site în limba română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Piedone și cei 46 de interpuși. O „fărție” prosperă | G4Media.ro

Piedone și cei 46 de interpuși. O „fărție” prosperă...

În sfârșit, încep lucrările la Spitalul Regional de Urgență Iași | Ziarul de Iași

În sfârșit, încep lucrările la Spitalul Regional de Urgență Iași,...

Motiv de laudă pentru PNL Brăila: 111 PSD-iști au devenit liberali peste noapte | DE BRĂILA

Motiv de laudă pentru PNL Brăila: 111 PSD-iști au...