sâmbătă, 28 mai 2022
AcasăNewsletterCe se ascunde în spatele amânării din Comisia Juridică a deciziei de...

Ce se ascunde în spatele amânării din Comisia Juridică a deciziei de desființare a Secției Speciale

Dezbaterea programată joi în Comisia Juridică pe tema proiectului de lege vizând desfiinţarea controversatei Secţii pentru Investigarea Magistraţilor a fost amânată nu din cauza cutumei invocate de PSD, au declarat surse politice pentru The Epoch Times, ci pentru că în acest moment USR-PLUS şi PNL n-au majoritatea să îşi treacă proiectul şi se negociază puternic cu UDMR-ul care se opune proiectului în forma sa actuală.

Concret, ce s-a văzut la televizor a fost că, joi, PSD a cerut amânarea dezbaterilor pe motiv că proiectul n-are aviz de la Comisia de Muncă şi că s-ar impune aviz de la Consiliul Economic şi Social şi invitarea reprezentanţilor CSM, Parchetului General, Înaltei Curţi, asociaţiilor profesionale etc.

Preşedintele comisiei, deputatul USR Mihai Badea, nu s-a opus şi a acceptat amânarea fără să supună proiectul la vot, în baza unei „cutume” invocate de PSD. Badea a explicat pentru Epoch Times că respectiva „cutumă” este una pe care o respectă inclusiv PSD-ul şi că o respectau chiar şi Iordache şi Nicolicea pe vremea lor. Mai multe informaţii puteţi accesa aici.

„Ce s-a întâmplat ieri, există o cutumă la Comisia Juridică şi la alte comisii pe care o respectau inclusiv pesediştii, chiar şi Nicolicea sau Iordache, când eram în Opoziţie, şi anume ca atunci când un proiect vine pe ordinea de zi prima dată, la cererea unui grup parlamentar se poate amâna fără să se mai supună la vot.

Ăsta e un mecanism care să prevină situaţia în care te trezeşti la vot cu un proiect complicat şi nu eşti pregătit cu amendamente sau argumente. Acesta a fost unul dintre motivele amânării. Au cerut cei de la PSD amânarea. Noi nu suntem într-o mare întârziere în sensul în care termenul de adoptare tacită este de 5 aprilie, avem suficient timp până atunci să îl repunem pe ordinea de zi să îl adoptăm”, a susţinut Mircea Badea.

The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE