sâmbătă, 18 septembrie 2021
AcasăRecomandateCe se întâmplă când hipertensiunea e asimptomatică? Dr. Ioana Mureșan, cardiolog: ”Scade...

Ce se întâmplă când hipertensiunea e asimptomatică? Dr. Ioana Mureșan, cardiolog: ”Scade complianța pacienților la tratament”

O valoare normală a tensiunii arteriale se încadrează, în mod obișnuit, sub pragul de 130 cu 85 mmHg, iar valorile optime sunt sub 120 cu 80 mgHg. Atunci când un pacient prezintă valori tensionale de peste 140 cu 90 mmHg, la măsurători repetate, medicul îi va pune diagnosticul de hipertensiune.

”În principiu, diagnosticul de hipertenisune este stabilit de un medic, care face o evaluare de ansamblu, o evaluare integrată a pacientului cu toate datele clinice și paraclinice. Trebuie să precizăm că hipertensiunea arterială este un factor major de risc cardiovascular, având repercursiuni importante asupra sănătății cardiovasculare. Pe lângă afectarea implicită cardiacă și vasculară, avem și conscințe asupra unor altor organe, de exemplu creier, țesutul cerebral, renal, rinichii și ochii” explică dr. Ioana Mureșan, medic specialist cardiolog în cadrul spitalului de cardiologie ARES din Cluj-Napoca.

Citește articolul integral în Monitorul de Cluj

Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE