luni, 24 ianuarie 2022
AcasăNewsletterCe se poate învăța din eșecul campaniei de vaccinare anti-HPV. Ce spun...

Ce se poate învăța din eșecul campaniei de vaccinare anti-HPV. Ce spun specialiștii

În urmă cu peste un deceniu, România lansa o campanie de vaccinare anti-HPV. Dacă ar fi reuşit, incidenţa cancerului de col uterin ar fi trebuit să scadă, la fel ca în alte state din UE şi din lume. Deşi au fost trei tentative, în ani diferiţi, toate s-au încheiat dezastruos. Rezultatul: peste 2.000 de decese din cauza cancerului cervical.

Medicii ieşeni, dar şi un specialist în comunicare, analizează ce s-a greşit. Dacă nu vor fi corectate astfel de erori, şi campania de vaccinare anti-COVID poate să nu-şi atingă scopul.

Campania de vaccinare anti-COVID vine cu un precedent nefericit: acum mai bine de zece ani, în anul 2008, când majoritatea statelor din Europa aveau deja pregătit un amplu plan de vaccinare împotriva HPV – Human Papilloma Virus, România introducea vaccinarea fără să aibă o campanie de informare corect pusă la punct. Rezultatul a fost unul aşteptat: lipsa de informare a dus la o teamă din partea părinţilor de a accepta să îşi vaccineze fetele împotriva infecţiei HPV.

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE