joi, 2 decembrie 2021
AcasăNewsletterCe sfori mai trage plagiatoarea în serie Ramona Lile ca să scape...

Ce sfori mai trage plagiatoarea în serie Ramona Lile ca să scape basma curată

Ramona Lile se agită, lansează zvonuri despre ”susținerile” pe care le are la cel mai înalt nivel, chiar la ministru, bate drumul Bucureștiului pentru a vedea ce sfori mai trebuie să tragă.

Dar înainte de toate speră ca universitatea al cărei rector este să o susțină în demersul de a scăpa basma curată. |Așa că Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad (UAV) este cuprinsă de o mare agitație la nivelul conducerii. De când a apărut Raportul Consiliului Național de Etică (CNECSDTI) care arată că doamna rector Lile este un caz cronic de plagiat în serie, s-a pornit o avalanșă de ședințe, Consiliul de administrație și Senatul au fost întrunite în aceeași zi, a doua zi o nouă ședință de Senat și încă una joi. Doamna (încă) rector este într-un du-te-vino între Arad și București, încercând să „rezolve”. Mesajele difuzate în aceste adunări sunt destinate ignoranților, care nu cunosc legile:

  • CNECSDTI nu are dreptul să îi analizeze lucrările fiindcă e la Ministerul Cercetării, nu la Ministerul Edicației. Fals: CNECSDTI este înființat conform Legii 206/2004 ”în vederea coordonării şi monitorizării aplicării normelor de conduită morală şi profesională în activităţile de cercetare-dezvoltare”. Iar cf. art. 7 f^1 emite hotărâri prin care se constată dacă a fost realizată o abatere de la normele de bună conduită; în cazurile în care au fost constatate abateri, hotărârile numesc persoana sau persoanele fizice vinovate de respectivele abateri şi stabilesc sancţiunile ce urmează a fi aplicate”.
  • Ministrul Cîmpeanu o susține, „a rezolvat” deja, nu i se va întâmpla nimic. E de văzut: ministrul are, cf. Legii Educației, art. 326 un interval de 30 de zile pentru a pune în aplicare sancțiunile hotărâte de CNECSDTI. Dacă nu o va face, va deveni el însuși subiectul unei sancțiuni. Întrebat în 16 martie la DIGI 24 dacă un plagiator poate rămâne rector, Sorin Cîmpeanu declara:„Nu ştiu dacă poate să rămână. Ieri am primit la Minister o informare, o analizăm şi vedem. S-ar părea că lucrurile nu sunt deloc bine.Toate măsurile luate trebuie să se deruleze în cadru legal”.
  • Articolele revistei „22” nu o vizează pe Ramona Lile, ci au în spate un inamic care vrea să distrugă universitatea. Fals: dimpotrivă, numele UAV este pătat de plagiatele Ramonei Lile care se ține de scaun. Ieșirea impostoarei din scenă ar putea aduce instituției credibilitatea pierdută.

Scopul avalanșei ședințelor de Senat este să pregătească un document de susținere care, rafistolat împreună cu „juridicul”, adică avocata Geanina Ignuța angajată pe bani mulți consultant juridic (dar având în locație de gestiune hotelul Academos al UVT, transformat în azil de bătrâni), să arate că CNECSDTI încalcă autonomia universitară. E de râs, e de plâns?

Revista 22https://revista22.ro
Revista 22 este primul săptămânal independent postdecembrist. A primit numele acesta în amintirea zilei de 22 decembrie 1989, când Ceauşescu a părăsit clădirea Comitetului Central într-un elicopter. Revista 22 se adaptează din mers schimbărilor societăţii româneşti, fiind cunoscută ca cel mai bun săptămânal de cultură politică din România.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE