Ce spun medicii urgentiști ieșeni despre scandalul controversat de la Spitalul Pantelimon | Ziarul de Iași

Data:

spot_img

Situația de la Spitalul Pantelimon a generat reacții negative, pe care unii medici le consideră premature, având în vedere că încă sunt multe detalii de clarificat.

Reprezentanții Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă afirmă că cei doi medici de la Spitalul Sf. Pantelimon nu pot fi acuzați de omor cu premeditare, întrucât au acționat corect în cazul pacientului care a decedat în spital. Cum văd lucrurile medicii urgentiști ieșeni?

Medicii din Iași consultații de ZdI spun că e bine să lăsăm comisia de specialitate să emită un verdict, dar subliniază că există o posibilitate ca medicii să fi efectuat corect intervențiile.

Citește și: Cutremurul de pe burse, avertisment sau panică nejustificată? Ce prevăd analiștii

„Substanțele utilizate în terapia intensivă au atât efecte benefice, cât și efecte adverse. Pe lângă rezultatele pozitive pe care le urmărim, aceste substanțe pot avea și efecte nedorite. Atunci când observăm că efectele adverse depășesc beneficiile pe care le aduc, decizia logică este de a reduce utilizarea sau de a întrerupe complet administrarea acelor substanțe”, ne-a declarat dr. Constantin Plugaru, medic specialist ATI.

Dr. Constantin Plugaru explică faptul că există situații în care pacienții ajung din păcate în stadii terminale ale unei boli cronice sau în urma unor accidente grave, unde, din păcate, lupta este pierdută și nu mai este posibil să se facă nimic pentru ei.

În aceste cazuri, medicii discută cu familia și le explică în prealabil, adesea după ce au discutat între ei pe secție. Le comunică faptul că prognosticul este rezervat și că pacientul nu mai are nicio șansă de recuperare.

Din partea familiei, adesea apare întrebarea „Cât timp îl mai țineți?”. Medicul spune că răspunsul este întotdeauna că se asigură ca pacientul să primească suportul necesar atât timp cât este nevoie. Din păcate, nu există un protocol sau o legislație specifică în România, cum au multte state occidentale, pentru retragerea suportului medical, așa că acest lucru nu se întâmplă.

Continuarea, în Ziaruldeiasi.ro

Citește și: Vila lui Sorin Oprescu din Primăverii a fost confiscată de stat

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Spitalul Clinic de Urgență Sf. Pantelimon București / Facebook)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Fratele șefului SIE face afaceri cu patronul păcănelelor Magnum. Legăturile cu lumea interlopă | Info Sud-Est

Fratele șefului SIE, Constantin Vlase, face afaceri în domeniul...

Criză de medici de familie în Vâlcea. Peste 50% dintre aceștia sunt în prag de pensionare

Criză de medici de familie în Vâlcea. Peste 50%...

Alianța PNL-PSD Iași. Prima ședință a Consiliului Local din noul mandat | Ziarul de Iași

Alianța PNL-PSD Iași. Prima ședință a Consiliului Local din...

Concert cu muzică românească în Antarctica | Viața Liberă

Concert cu muzică românească în Antarctica. Pianistul gălăţean Ștefan...