Ce spune Elena Calistru, Funky Citizens, despre referendumul lui Nicușor Dan | Săptămâna Online

Data:

spot_img

Ce spune Elena Calistru, Funky Citizens, despre referendumul lui Nicușor Dan? Despre referendumul local anunțat de Nicușor Dan m-am mai pronunțat – eu nu cred că per total e o idee proastă.

Ceea ce nu exclude că e un gest politic, făcut de un om politic, cu scop politic. Și ceea ce nu e neapărat rău, dar din cauza asta trebuie luat cu un drob de sare. Mie îmi dă sentimente amestecate, dar la adunare îmi dă pe plus:

1. Referendumul/ consultarea pe temele astea sunt anunțate din iunie, imediat după alegerile locale, nu văd de unde vine surpriza (bine, poate din faptul că cineva face ce chiar a zis că face).

Citește și: Cine sunt clienții Nordis din Mamaia, cea mai mare schemă imobiliară piramidală

2. E un referendum consultativ! Nu trebuie să uităm asta. Pe lângă asta, chiar și dacă este aprobat, va fi „doar” un semnal politic. El va trebui să se traducă ulterior în modificări legislative, care să treacă prin Parlament – nu știu dacă printr-o Lege a Capitalei sau dacă prin amendarea unei serii întregi de legi (legea 273/2006 privind finanțele publice, codul administrativ și ce o mai fi pe construcții). Și acolo va conta enorm cum arată viitorul Parlament. Deci pe partea de impact… well, cred că poate deveni cam frecție la picior de lemn și dacă trece. Depinde de foarte foarte multe elemente.

3. La partea cu avizele de construcții nu mă pricep, nu mă bag decât să spun că pentru mine, cetățean de București, nu ar strica un pic de abordare unitară la cum arată Capitala. Dar habar nu am dacă se putea o soluție mai bună sau dacă asta va rezolva ceva.

Continuarea în Săptămâna Online

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: Elena Calistru / Facebook )

spot_imgspot_img
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș este editor al publicației bistrițene Săptămâna online. Ofițer în rezervă, analist de intelligence și jurnalist. Are o experiență bogată în analiza de intelligence, este expert în domeniul securității naționale și vrea să contribuie la dezvoltarea spiritului civic prin lansarea acestui săptămânal și alte proiecte civice interesante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related