Ce spunea Klaus Iohannis, în 2014, despre plagiatul lui Ponta și ce spune acum despre plagiatul lui Ciucă

Data:

spot_img

Schimbare de optică a președintelui Iohannis între perioada de la începutul mandatului de președinte al României și cea din prezent, în privința plagiatului. Klaus Iohannis a declarat marți seara, într-o conferință de presă la Cotroceni, că „toți își fac treaba” în privința acuzațiilor de plagiat la adresa premierului Nicolae Ciucă. Pe același subiect, Iohannis era mult mai vehement în 2014, când Victor Ponta era acuzat de plagiat.

Ce spunea Klaus Iohannis în 2014, în contextul plagiatului lui Victor Ponta:

„Dacă cineva care își scrie lucrarea de doctorat copiază mi se pare o problemă proporțional mai mare și se numește plagiat. Oriunde în lume cineva care este prins, cineva dintre politicieni, este prins că a copiat și numai trei rânduri și a plagiat este obligat prin clasa politică să se retragă din politică. La noi, unul dintre aceștia dorește să fie președintele României”.

Ce spune Klaus Iohannis în 2022, în contextul plagiatului lui Nicolae Ciucă:

„Credeți-mă că nu cunosc detalii despre ce se întâmplă acolo, nu sunt eu chemat să analizez lucrarea de doctorat a unui politician, și, pe de altă parte, am toată încrederea că toți care sunt puși să analizeze își fac treaba ca lumea”. (G4 MEDIA)

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.
1 COMENTARIU
  1. Nu este nimic neclar in ceea ce Presedintele natiunii spune .Principiul ramane valabil indiferent de persoana care este dovedita si nu inchipuita ca si plagiator . Presedintele natiunii nu este un formator de opinie, el are obligatia de a astepta o decizie juridica ce devine in faza ei finala lege sau un act de necontestat si abia apoi poate comenta .Ziaristul are alt statut .Ziaristul poate comenta orisice .Practica ne arata cum ziaristii ,aflati uneori in goana dupa senzational ,folosesc metode ce deformeaza adevarul .Titlurile din ziare ce nu corespund imaginii textuale , folosirea partialitati si mutilarea adevarului prin aratarea in Media doar a unor pasaje textuale ce le sustin ideile deformatoare , minciuna sfruntata pusa si ea in pagina sub forma posibilului , probabilului , tehnicile de manipulare prin exagerarea unor fenomene sau situatii ,exagerarile de tot felul andocate ca adevaruri , confectionarea unor imagini ce au caracter de presupus adevar dar care nu sunt altceva decit miciuni gogonate fabricate cu ajutorul unora sau altora .Toate acestea si multe altele au fost proceduri vizibile si incercate deja chiar pe parcursul Comferintei de presa la care Presedintele a participat .Incercarile nereusite de al atrage pe Presedinte in diferitele capcane mediatice ce tineau mai ales de nerespectarea atributiilor au esuat .In media se vede insa cum atacul continua . Paralelismul atasat textului de fata asta incearca sa faca . Cetatenii au inteles metodologia si doar cei care inca sufleteste nu se pot desprinde de un anume fenomen de contestare mai cred balivernele .Presedintele a oferit tuturor o lectie de responsabilitate ceea ce nu regasim in majoritatea textelor din Media .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Manea electorală pentru liberalul Ciucă compusă de un misogin notoriu

Manelistul Dani Mocanu a compus o melodie pentru candidatul...

Revizionismul lui Simion și întâlnirile cu agenții ruși | Puterea a Cincea

Revizionismul lui Simion și întâlnirile cu agenții ruși. Calitatea...