Ce ținte ar avea în România flota rusă în cazul unui război cu NATO | Aktual24

Data:

spot_img

Ce ținte ar avea în România flota rusă. Într-un potențial conflict deschis cu NATO, flota rusă este pregătită pentru a lovi cu rachete nucleare locații strategice din Europa, se arată în dosare secrete consultate de jurnaliștii de la Financial Times.

Dosarele, întocmite intre 2008 și 2014, includ o listă de ținte pentru rachete care pot transporta fie focoase convenționale, fie arme nucleare tactice. Ofițerii ruși subliniază avantajele utilizării armelor nucleare într-un stadiu incipient.

Hărțile, care au fost realizate mai degrabă în scopuri de prezentare decât pentru utilizare operațională, ilustrează un eșantion de 32 de ținte ale NATO în Europa pentru flotele navale ale Rusiei.

Citește și: De ce evită unii procurori să confiște camioanele care transportă lemn ilegal

Obiectivele flotei baltice a Rusiei se afla în mare parte în Norvegia și Germania, inclusiv baza navală din Bergen, precum și amplasamente radar și facilități ale forțelor speciale. Flota nordică a Rusiei ar trebui să lovească ținte industriale de apărare, cum ar fi șantierul naval de submarine de la Barrow-în-Furness, în nord-vestul Angliei.

Documentele ilustrează, de asemenea, modul în care doctrina militară a Rusiei s-ar putea aplica în eventuale războaie în Marea Neagra sau Marea Caspică. În România flota rusă ar avea ca ținte podul Giurgiu-Ruse de peste Dunăre și portul Constanta.

Dosarele arată că principala prioritate a Rusiei într-un conflict cu NATO este ”slăbirea potențialului militar și economic al inamicului”. Analiștii spun că acest lucru înseamnă că Rusia ar lovi obiective civile și infrastructuri critice, așa cum a făcut în Ucraina.

Continuarea, în Aktual24

Citește și: Director la Sf Pantelimon despre angajatele care au sesizat procuratura: „În fiecare zi în care profesează, defăimează ireversibil imaginea profesională a medicilor din întreaga țară”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Captură video)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Incendiu la Parlament. Vinovatul este căutat de polițiști

Incendiu la Parlament. Vinovatul este căutat de polițiști, acesta...

Roxana Mînzatu este vicepreședinte executiv al Comisiei Europene pentru „oameni, competenţă şi pregătire”

Roxana Mînzatu este vicepreședinte executiv al Comisiei Europene responsabilă...

Guvernul alocă până la 10.000 de lei familiilor afectate de inundații

Guvernul alocă până la 10.000 de lei familiilor afectate...