Ce tip de rachete a folosit Iranul împotriva Israelului. Reacția SUA | Aktual24

Data:

spot_img

Ce tip de rachete a folosit Iranul împotriva Israelului. Reacția SUA după ce Teheranul s-a lăudat că a folosit racheta hipersonică Fattah-1.

Iranul a declanșat cel mai mare atac al său asupra Israelului, lansând 180 de rachete balistice, marți noapte, dintre care majoritatea au fost interceptate de apărarea antirachetă folosită de Israel, Statele Unite și Iordania, potrivit guvernelor acestor țări.

Atacul aerian, mult mai grav decât cel similar din aprilie, a ridicat miza în acest moment extrem de tensionat în Orientul Mijlociu, pe măsură ce un conflict regional periculos ia amploare. CNN a realizat o analiză succintă legată de rachetele balistice ale Iranului și de sistemele defensive utilizate de forțele israeliene și de alte forțe din regiune.

Citește și: Despăgubiri de 1,4 milioane de euro pentru clădirea consulatului Rusiei la București. Prețul pieței, de patru ori mai mare

Teheranul dispune de mii de rachete balistice și de croazieră cu diferite raze de acțiune, conform unui raport din 2021 al Missile Threat Project din cadrul Centrului pentru Studii Strategice și Internaționale (CSIS).

Iranul ar avea peste 3.000 de rachete balistice

Cifrele exacte pentru fiecare tip de rachetă nu sunt cunoscute. Dar generalul Kenneth McKenzie din Forțele Aeriene ale SUA a declarat Congresului în 2023 că Iranul are „peste 3.000” de rachete balistice, potrivit unui raport din acest an al site-ului Iran Watch de la Wisconsin Project on Nuclear Arms Control.

Traiectoriile rachetelor balistice le poartă în afară sau aproape de limitele atmosferei terestre. Experții în armament care au analizat atacul de azi-noapte au declarat pentru CNN că Iranul a folosit variante ale rachetei balistice Shahab-3.

Citește și: Hotelurile din Mamaia Nord au fost supraînălțate ilegal cu 20%, lângă plajele extinse cu fonduri de un miliard de euro

Shahab-3 este baza pentru toate rachetele balistice iraniene cu rază medie de acțiune care utilizează un propulsor lichid, potrivit lui Patrick Senft, coordonator de cercetare la Armament Research Services (ARES). Missile Threat Project afirmă că Shahab-3 a intrat în serviciu în 2003, poate transporta un focos de 760 până la 1.200 de kilograme și poate fi lansat de la lansatoare mobile, precum și din silozuri.

Continuarea în Aktual24

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: aktual24.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related