Dronele rusești. Ce trebuie să ştie românii de la graniţa cu Ucraina

Data:

spot_img

Dronele rusești. Ce trebuie să ştie românii de la graniţa cu Ucraina. Daniel Năstase, din cadrul ISU Tulcea, vorbeşte într-un interviu video acordat Reporter 24 despre ce s-a schimbat la graniţa cu Ucraina, după ce mai multe drone ruseşti au fost doborâte pe teritoriul României.

Năstase spune că activitatea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă s-a intensificat încă din februarie 2022, când a început invazia rusă în Ucraina în special în zona trecerii de frontieră Isaccea-Orlovka.

Atunci, ISU a organizat o tabără pentru cetățenii ucraineni care fugeau din calea războiului, oferindu-le asistență medicală, psihologică și locuri de cazare.

Citește și: Toamna ca vara. Cum s-au schimbat anotimpurile și ce vremuri rele prevestește vremea bună

În ceea ce priveşte atacurile recente și impactul asupra României, reprezentantul ISU admite că există îngrijorare în special pentru locuitorii din zonele apropiate de graniță, însă, autoritățile române au luat măsuri pentru a liniști populația și a asigura că sunt alături de aceasta.

Interviul video complet poate fi urmărit pe Reporter24.ro

Ce a învăţat România după ce drone ruseşti au fost doborâte pe teritoriul său

Ce a învăţat România după ce drone ruseşti. Autoritățile române nu au reușit să vină cu un răspuns plauzibil la faptul că, mai bine de 24 de ore, au încercat să ascundă informația că resturi ale unei drone au fost găsite de localnici într-un sat din județul Tulcea.

Deși partea ucraineană a transmis că bucăți dintr-o dronă rusească au aterizat pe țărmul românesc, autoritățile române au fost impasibile timp de zeci de ore. Apariţia unor noi astfel de situaţii i-a determinat, ulterior, să recunoască şi să şi acţioneze.

Informațiile privind modul în care populația ar trebui să se protejeze sunt încă neclare, după mai multe incidente de acest fel în zonă.

Cerasel Cuteanu este un doctorand al Universității Babeș-Bolyai, specializat în marketing, care efectuează o cercetare doctorală interdisciplinară în jurul fake news. Cuteanu este și Fellow al Media Journalism Research Center, iar proiectul său vizează educarea consumatorului pentru a reacționa în timp real la fake news.

Politicienii ar trebui să evite implicarea în combaterea fenomenului

În ceea ce priveşte cazul recent al dezinformării privind dronele rusești în România, Cerasel Cuteanu evidențiază importanța unei comunicări coerente și corecte din partea autorităților.

El analizează modul în care un „fake news” poate afecta percepția consumatorilor și argumentează că politicienii ar trebui să evite implicarea în combaterea fenomenului, pentru a menține democrația și încrederea în informație.

Continuare în Reporter24!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Reporter24.ro)

spot_imgspot_img
Reporter 24
Reporter 24http://reporter24.info
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene în valoare de peste 36.000 de euro, site-ul Reporter24.info a devenit unul dintre cele mai importante din Oltenia. Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Vâlcea, dar şi Mehedinţi, Teleorman şi Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Peste 15.000 persoane și 28 localităţi din 7 judeţe, afectate de inundații în ultimele 24 de ore

Peste 15.000 persoane, afectate de inundații. Efectivele MAI intervin...

Astronauții de pe Stația Spațială Internațională au surprins o imagine spectaculoasă din România

Ambasada Statelor Unite ale Americii la București a postat...

Ajutoare de urgenţă pentru locuitorii din judeţul Galaţi afectaţi de inundaţii

Ajutoare pentru locuitorii afectaţi de inundaţii. Premierul Marcel Ciolacu...