Odată cu venirea frigului, începem să ne gândim la costurile suplimentare aduse de încălzirea unui apartament sau a unei case, luând în calcul evoluția prețurilor sau modificarea bugetului familiei.
Unul dintre modurile de încălzire cele mai populare este sistemul centralizat de încălzire, însă raportul calitate-preț a fost de multe ori pus sub semnul întrebării și, de-a lungul timpului, a determinat multă lume să se orienteze către centrale termice sau alte variante. În plus, în marile orașe, inclusiv în Galați, acest sistem centralizat a dispărut, nefiind gestionat în mod eficient din motive populiste și care țin de un management defectuos, asupra cărora nu mai este necesar să revenim.
La acest moment, sistemele de încălzire de pe piață diferă între ele în funcție de preț, costuri de montaj și întreținere sau eficiență. Un sistem de încălzire clasic funcționează pe bază de combustibil solid (lemn, cărbune sau peleți), dar și lichid (motorină) sau, cel mai des, pe bază de gaz.
Sistemele de încălzire moderne funcționează pe bază de energie electrică sau solară, cu apă geotermală, pe bază de aer cald sau abur, așa-numita energie verde, negeneratoare de poluare.
Citește articolul integral în Viața Liberă
Urmăriți PressHUB și pe Google News!