marți, 3 august 2021
AcasăNewsletterCe vrea să facă Stelian Ion să nu se mai repete cazul...

Ce vrea să facă Stelian Ion să nu se mai repete cazul Sorina Pintea

Deşi conform legii dosarele ar trebui să treacă în maxim două luni de camera preliminară, al cărei scop oficial este de a verifica rapid legalitatea probelor depuse la dosar, legalitatea trimiterilor în judecată etc, ea a devenit un loc unde dosare importante zac cu anii.

Un ultim exemplu de dosar care a stat în camera preliminară mult peste termenul legal de 60 de zile este cel al Sorinei Pintea, fost ministru PSD acuzat că a luat şpagă. Dosarul a stat aproape un an în camera preliminară, fiind plimbat de la Bucureşti la Maramureş. Şi acesta nu este un caz singular ci tinde să devină noua “normalitate”. Dosarele importante: dosarul Mineriadei şi cel al Revoluţiei au stat câte 2 ani în această instanţă intermediară, iar dosarul de corupţie al lui Adrian Sârbu a fost tergiversat 2 ani. Mai mult, anul trecut, DNA arăta că 23 de trimiteri în judecată pentru diverse fapte de corupţie aşteptau în camera preliminară de peste un an, cu mult peste termenul legal de 2 luni.

Întrebat de Epoch Times ce are de gând să facă în această privinţă, căci camera preliminară pare să fi ajuns un mijloc de tergiversare a dosarelor, ministrul Justiţiei a declarat că ia în calcul să propună eliminarea ei, dar nu se poate hazarda în acest moment să arunce o soluţie ci va analiza împreună cu specialiştii.

The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE