Cea de-a 18-a ediție TIFF Sibiu se desfășoară între 12-15 septembrie, sub sloganul „in a reelationship”. Ediția de majorat va aduce în Piața Mare, la CineGold și la Forumul German, premiere de filme românești, blockbustere hollywoodiene, documentare despre muzică și un focus pe filmul german.
În oraș sunt așteptați regizori, actori și scenariști. Printre cele peste 30 de filme din program se numără și cele mai așteptate producții românești ale anului. Programul complet și biletele pentru fiecare proiecție sunt disponibile online – tiffsibiu.eventbook.ro. În Piața Mare, intrarea este liberă, iar accesul la proiecțiile dedicate copiilor se face în baza rezervării unui bilet cu valoare 0.
Poate cel mai așteptat film românesc al anului, Moromeții 3 (r. Stere Gulea), va avea o avanpremieră specială, în prezența echipei, la TIFF Sibiu. Ultimul film din trilogia lui Stere Gulea bazată pe romanele lui Marin Preda, Moromeții 3 îl are în centrul acțiunii pe Niculae, fiul cel mic al lui Ilie Moromete, ajuns un tânăr scriitor chemat să susțină linia partidului și să participe la colectivizare. Distribuția de top îi reunește, printre alții, pe Alex Călin, Horațiu Mălăele, Mara Bugarin, Olimpia Melinte, Iulian Postelnicu și Răzvan Vasilescu.
Proiecții inedite și actori îndrăgiți de public
O altă proiecție inedită va fi și cea a filmului Anul Nou care n-a fost, debutul în lungmetraj al regizorului Bogdan Mureșanu care tocmai a avut premiera în secțiunea Orizzonti a Festivalului de Film de la Veneția. Pelicula, o tragicomedie a cărei acțiune se desfășoară într-o singură zi, înaintea Revoluției din 1989, îi are în distribuție pe Adrian Văncică, Iulian Postelnicu, Emilia Dobrin, Mihai Călin și Nicoleta Hâncu.
Cu o distribuție impresionantă – Maia Morgenstern, Rodica Lazar, Rodica Negrea, Diana Gheorghian, Nelu Serghei, Claudiu Istodor – Rusalka (r. Claudiu Mitcu) ne prezintă cinci vechi prieteni care petrec câteva zile împreună în stațiunea în care mergeau în tinerețe. Unul dintre ei le va da o veste care le va tulbura vacanța și viața.
În programul TIFF Sibiu se mai găsesc și alte filme românești noi, precum Clasat (r. Horia Cucuta, George Ganeard), o poveste construită ca o anchetă de presă care a câștigat Premiul Zilele Filmului Românesc la TIFF.23, sau Unde merg elefanții (r. Gabi Virginia Șarga, Cătălin Rotaru), o poveste de iubire și prietenie între trei personaje aflate într-un moment greu al existenței lor.
Continuarea, în Mesageruldesibiu.ro
Citește și: 12 hectare de teren cu vegetație uscată au ars în Buzău din cauza fumatului iresponsabil
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
(Sursa foto: TIFF Sibiu / Facebook)