Cea de-a 18-a ediție TIFF Sibiu se desfășoară între 12-15 septembrie | Mesagerul de Sibiu

Data:

spot_img

Cea de-a 18-a ediție TIFF Sibiu se desfășoară între 12-15 septembrie, sub sloganul „in a reelationship”. Ediția de majorat va aduce în Piața Mare, la CineGold și la Forumul German, premiere de filme românești, blockbustere hollywoodiene, documentare despre muzică și un focus pe filmul german.

În oraș sunt așteptați regizori, actori și scenariști. Printre cele peste 30 de filme din program se numără și cele mai așteptate producții românești ale anului. Programul complet și biletele pentru fiecare proiecție sunt disponibile online – tiffsibiu.eventbook.ro. În Piața Mare, intrarea este liberă, iar accesul la proiecțiile dedicate copiilor se face în baza rezervării unui bilet cu valoare 0.

Poate cel mai așteptat film românesc al anului, Moromeții 3 (r. Stere Gulea), va avea o avanpremieră specială, în prezența echipei, la TIFF Sibiu. Ultimul film din trilogia lui Stere Gulea bazată pe romanele lui Marin Preda, Moromeții 3 îl are în centrul acțiunii pe Niculae, fiul cel mic al lui Ilie Moromete, ajuns un tânăr scriitor chemat să susțină linia partidului și să participe la colectivizare. Distribuția de top îi reunește, printre alții, pe Alex Călin, Horațiu Mălăele, Mara Bugarin, Olimpia Melinte, Iulian Postelnicu și Răzvan Vasilescu.

Citește și: George Scutaru, CEO New Strategy Center: România ar trebui să își modifice legislația în privința achizițiilor militare, pentru că e prea lentă

Proiecții inedite și actori îndrăgiți de public

O altă proiecție inedită va fi și cea a filmului Anul Nou care n-a fost, debutul în lungmetraj al regizorului Bogdan Mureșanu care tocmai a avut premiera în secțiunea Orizzonti a Festivalului de Film de la Veneția. Pelicula, o tragicomedie a cărei acțiune se desfășoară într-o singură zi, înaintea Revoluției din 1989, îi are în distribuție pe Adrian Văncică, Iulian Postelnicu, Emilia Dobrin, Mihai Călin și Nicoleta Hâncu.

Cu o distribuție impresionantă – Maia Morgenstern, Rodica Lazar, Rodica Negrea, Diana Gheorghian, Nelu Serghei, Claudiu Istodor – Rusalka (r. Claudiu Mitcu) ne prezintă cinci vechi prieteni care petrec câteva zile împreună în stațiunea în care mergeau în tinerețe. Unul dintre ei le va da o veste care le va tulbura vacanța și viața.

În programul TIFF Sibiu se mai găsesc și alte filme românești noi, precum Clasat (r. Horia Cucuta, George Ganeard), o poveste construită ca o anchetă de presă care a câștigat Premiul Zilele Filmului Românesc la TIFF.23, sau Unde merg elefanții  (r. Gabi Virginia Șarga, Cătălin Rotaru), o poveste de iubire și prietenie între trei personaje aflate într-un moment greu al existenței lor.

Continuarea, în Mesageruldesibiu.ro

Citește și: 12 hectare de teren cu vegetație uscată au ars în Buzău din cauza fumatului iresponsabil

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: TIFF Sibiu / Facebook)

spot_imgspot_img
Mesagerul de Sibiu
Mesagerul de Sibiuhttps://www.mesageruldesibiu.ro
Mesagerul de Sibiu este un saptamanal generalist, cu orientare spre subiectele cu caracter comunitar. Lansat in 2011, ziarul apare in fiecare vineri, in format standard 12 pagini (din care 4 color), intr-un tiraj de 5.000 exemplare, distribuite in municipiul Sibiu, orasele si comunele importante din judet, la vanzarea prin chioscuri si prin abonamente. O parte importanta a tirajului o constituie abonamentele contractate cu societati comerciale, institutii si persoane fizice. Editia online, accesibila pe www.mesageruldesibiu.ro, este actualizata de mai multe ori pe zi cu stiri de ultima ora si pune accent pe continutul multimedia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Scriitoarea Nora Iuga, nominalizată la Premiul „Poetul European al Libertății”

Scriitoarea Nora Iuga a fost nominalizată, alături de alți...

Fundația lui Mihai Neșu primește, în premieră, susținere financiară de la CJ Bihor | Bihoreanul

Consilierii județeni din Bihor au aprobat acordarea unei alocații...

12 persoane reţinute în dosarul documentelor de identitate falsificate | Monitorul de Botoșani

Dosarul documentelor de identitate falsificate. 17 persoane sunt investigate...

Rocada Postbaroc – Dialog între Baroc şi Postbaroc, la Muzeul Naţional de Artă Timişoara

Muzeul Naţional de Artă Timişoara (MNArT) creează un eveniment...