Cea mai bună rețetă de salată boeuf

Data:

spot_img

Cea mai bună rețetă de salată boeuf. Chiar dacă, inițial, acest tip de salată era făcut cu carne de vită (de unde și numele cu care a devenit populară și în România, bœuf înseamnă vită în franceză), în timp a fost adaptată și pentru alte ingrediente.

Rețetă de salată boeuf cu carne de pui

Ingrediente

  • 2-3 cartofi;
  • un păstârnac și 2 morcovi;
  • 100 g carne de pui fiartă;
  • 3 castraveți murați sau în oțet;
  • 50 g mazăre (opțional);
  • două lingurițe de muștar;
  • zeama de la 1/2 lămâie;
  • câteva măsline și câteva felii de gogoșari în oțet pentru decor,
  • sare și piper.

Mod de preparare

Legumele și carnea se fierb până devin moi. Se lasă să se răcorească, după care sunt tocate (dimensiunile sunt după preferințele fiecăruia). Castraveții murați sau în oțet se storc de zeamă și se toacă mărunt.

După toți acești pași, se prepară maioneza din gălbenuș, muștar, zeama de lămâie, sare, piper și ulei. Se aduagă și muștar și se pune peste salată. Salata de boef poate fi ornată cu măsline, gogoșari, felii de castravete și frunze de pătrunjel.

Citește și: De ce nu ajung la reciclare electronicele de mici dimensiuni?

Rețetă de salată boeuf cu carne de vită

Ingrediente

  • 400 de grame carne de vită;
  • 300 de grame mazăre fiartă;
  • 12 cartofi;
  • 3 morcovi, o albitură, o ţelină mică, castraveţi muraţi/în oțet şi gogoşari în oţet;
  • sare, piper;
  • maioneză preparată în casă cu două gălbenuşuri, o linguriţă cu vârf muştar, sare și ulei.

Mod de preparare

Cartofii se pun într-un vas la fiert, întregi, cu morcovul, albitura, ţelina. La fel și carnea, care fiind de vită nu trebuie lăsată mult la fiert. Toate se lasă la răcit. Se taie mărunt și se amestecă în castron cu mazărea, maioneza, muştarul, sarea, cimbrul şi piperul, după gust.

Salata se pune la rece pentru cel puțin o oră, după care poate fi servită.

Rețetă de salată boeuf cu carne de curcan

Ingrediente

  • 1/2 kg piept de curcan;
  • 1 kg cartofi;
  • 300 de grame morcov,
  • 150 de grame țelină,
  • 200 de grame păstârnac;
  • 400 g mazăre;
  • 5 sau 6 castraveți murați;
  • sare, piper;
  • maioneză preparată în casă cu două gălbenuşuri, o linguriţă cu vârf muştar, sare și ulei.

Mod de preparare

Cartofii se spală și se pun la fiert, la fel carnea și legumele, spălate. Cartofii trebuie să rămână în coajă pe timpul fierberii.

După ce fierb și se pun la răcit, se toacă și toate se amestecă într-un castron. Castraveții scurși sunt tăiați bucățele. Se adaugă cu maioneza și ulterior se ornează cu gogoşar și/sau castravete.

Citește și: Pisicilor le place carnea. Reprezintă una dintre cauzele de dispariție a mai multor specii de animale

Rețetă de salată boeuf de post

Ingrediente

  • 10 cartofi;
  • 5 morcovi,
  • țelină;
  • 400 de grame mazăre;
  • un măr;
  • maioneză de post;
  • sare, piper, cimbru, muștar; castraveți murați, gogoșari murați.

Mod de preparare

Cartofii se spală și se pun la fiert într-o oală mare, alături de morcovi, țelină, albitură și mărul fără coajă, tăiat în bucăți.

După ce răcesc, cartofii se curață de coajă și se mărunțesc și se amesteca ulterior cu mazărea, gogoșarii și castraveții cubulețe. Se adaugă muștarul, sarea, piperul, cimbrul și maioneza de post, după gust, după care se amestecă și se ornează.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related