Cea mai mare licitaţie publică din istoria Iaşului, la start

Data:

spot_img

Cea mai mare licitaţie publică din istoria Iaşului, la start. Zeci de firme, din ţară şi din străinătate, şi-au arătat deja interesul pentru a participa la cea mai mare licitaţie de lucrări din istoria Iaşului: construirea Spitalului Regional de Urgenţă (SRU). Valoarea contractului va fi de peste 1,5 miliarde lei. Numele firmelor apar într-un raport al Agenţiei Naţionale pentru Dezvoltarea Infrastructurii de Sănătate (ANDIS), autoritate responsabilă cu gestionarea celor trei spitale regionale de la Iaşi, Cluj şi Craiova.

În cazul Iaşului, ANDIS a realizat o consultare pieţei, iar 18 firme şi asocieri au depus observaţii fie în ceea ce priveşte construirea SRU, fie în cazul furnizării de echipamente medicale.

„Ziarul de Iaşi” a analizat raportul ANDIS şi vă prezintă principalele firme implicate: şapte asocieri de firme au formulat sugestii cu referire la lucrări, toate fiind interesate şi de furnizarea aparaturii medicale. Celelalte 11 companii au vizat doar aparatura medicală. Printre companii se numără firme din Austria, Turcia, România, Germania, Bulgaria, Olanda sau Cipru.

La acest moment, nu vorbim încă despre o licitaţie de lucrări, ci despre o consultare a pieţei: ANDIS a întrebat companiile interesate ce obiecţii, sugestii sau recomandări au la documentaţia de atribuire a contractului. În afară de detalii tehnice, cele mai importante observaţii au vizat aspectele financiare şi timpul necesar pentru întocmirea unei oferte.

Citește și: Cristian Purice, de la șefia Ministerului Finanțelor, călcat de DNA. În ultimii 3 ani, şi-a cumpărat 17 terenuri şi o casă

Posibil ofertant: o asociere cu o cifră de afaceri de peste 2,5 miliarde de lei

Un concurent puternic la licitaţia de lucrări ar putea fi o asociere de firme formată din patru dintre cei mai mari constructori români. Prima firmă pe listă este Construcţii Erbaşu, companie care a ajuns, anul trecut, la o cifră de afaceri de peste un miliard de lei. Erbaşu a construit spitale, săli polivalente, stadioane, bazine olimpice, staţii de epurare şi multe alte tipuri de construcţii. Firma a fost înfiinţată imediat după Revoluţie, ca un business de familie: de la 20 de angajaţi în 1990 a ajuns, în prezent, la o echipă de 1.800 de persoane, conform site-ului oficial.

Turcii bat din nou la poarta Iaşului

Pe lista potenţialilor ofertanţi se înscrie şi Synergy Construct, grup de firme care a început, în ultimul an, să-şi facă simţită prezenţa la Iaşi. Grupul este deţinut de doi oameni de afaceri din Turcia, care au şi cetăţenie română, fiind stabiliţi de mai mult timp în ţara noastră.

Synergy are o experienţă bogată în construcţii civile (inclusiv spitale), derulând proiecte în România, Ungaria, Georgia, Turcia, Germania sau Polonia. La Iaşi, fondatorii Synergy s-au asociat cu alţi doi investitori puternici şi au început, în această toamnă, lucrările la un parc industrial în zona Miroslava sub brandul „Eli Parks”.

Continuare în Ziarul de Iași!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related