Cea mai mare rețea de neamuri de la Apele Române. Cum și-a angajat inginerul-șef SGA Iași rudele în sistem | Reporter de Iași

Data:

spot_img

Rețea de neamuri de la Apele Române. La Tarom a devenit celebră zicala: nu te poți atinge de niciun angajat că nu știi a cui rudă este. La Administrația Bazinală Prut-Bârlad – Sistemul de Gospodărire a Apelor Iași este la fel: inginerul-șef Ioan Bălan are o listă lungă de subordonați care îi sunt rude directe sau prin alianță.

Majoritatea îi sunt fini sau cumetri. Soția lucrează tot la Apele Române. Aproape toți din acest clan sunt cupluri: soț și soție angajați la Apele Române. Chiar și vărul lui Bălan este paznic la poartă. Restul lucrează la birouri, pe teren, unii sunt barajiști. Inginerul-șef spune că e o tradiție de familie, el fiind la a treia generație de angajați la „Ape”.

Conducerea instituției a refuzat să răspundă cererii REPORTER DE IAȘI: când au fost angajați toate aceste cupluri și care a fost forma de selecție – concurs sau angajare directă?

Citește și: Abuzurile sexuale și vidul procedural din universitățile românești. Adela Alexandru | INTERVIU

Capii familiei: Ioan și Isabela Bălan

Ioan Bălan este inginerul șef al SGA Iași din cadrul ABA Prut Bârlad. A terminat Politehnica în 2003, iar de atunci este angajat angajat în instituție. Soția sa, Isabela, este inginer la Biroul de Exploatare al ABA Prut Bârlad. Cei doi se cunosc din timpul facultății, soția Isabela fiind adusă mai târziu de către viitorul soț, după cum singur povestește.

S-au căsătorit când erau deja amândoi angajați. Chiar Ioan Bălan spune că angajarea la Ape e un fel de tradiție de familie. Primul a fost bunicul său, barajist la Ciurbești. „Părinții mei au lucrat în aceeași instituție. Fratele meu a lucrat aici. De fapt, începând cu bunicul, toți am lucrat aici. Am locuit la canton la Ciurbești, asta am văzut de mic, normal că m-am dus la facultate în domeniu”, a declarat Ioan Bălan.

Continuarea, în Reporteris.ro

Citește și: În Suceava are loc singurul festival din țară dedicat trufelor

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Reporteris.ro)

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procuroarea Felicia Popovici revine la șefia DNA Oradea | Bihoreanul

Procuroarea Felicia Popovici revine la conducerea Serviciului Teritorial Oradea...

Prestația la masterat a lui George Simion, ”care nu venea la cursuri” | Ziarul de Iași

„Era în medie, nici strălucitor, nici rău, prins de...