Într-un județ cu o populație aflată în scădere, sintagma “cea mai slab populată comună” te duce cu gândul la o imagine postapocaliptică, a unui sat fantomă, o mică adunătură de case dărăpănate, lipsite de viață și culoare, iar simpla idee că cineva ar putea trăi într-un asemenea loc trezește toate emoțiile cuprinse între compătimire și, poate, furie.
Povestea tristă a multor localități mărginașe din România este bine cunoscută, dar o vizită în Dumbrăveni, comuna constănțeană de la graniță cu Bulgaria, care în 2023 mai are abia 400 de locuitori, dezvăluie o poveste surprinzătoare.
După ce mergi spre sud aproape 70 de kilometri, există anumite elemente care-ți sar în ochi imediat. Unul din primele lucruri pe care le-am observat când am intrat în localitate a fost un părculeț îngrădit, nu prea mare, dar atent amenajat. Semnul pe care se poate citi “Centru de agrement” este o descriere potrivită a spațiului verde cu tobogane colorate, leagăne și bănci. Spațiul pare un loc primitor pentru cei câțiva copii din comună, dar și pentru părinții lor.
Continuarea în Info-sud-est.ro
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
(Sursa foto: Info Sud-Est)