Charles Lindbergh și Longines. Ceasuri care spun o poveste

Data:

spot_img

Charles Lindbergh și Longines. Ceasuri care spun o poveste. Charles Lindbergh a fost un aviator american care a obținut faima internațională în 1927, după ce a devenit prima persoană care a zburat singur și non-stop peste Oceanul Atlantic în monoplanul său, Spirit of St. Louis.

Din New York, la 20 mai 1927 ora 7:52 a.m., „Spirit of St. Louis” a decolat de pe aeroportul Roosevelt. Destinația: Aeroportul Le Bourget, lângă Paris. Treizeci și trei de ore și jumătate mai târziu, Lindbergh a aterizat la Le Bourget. A fost un eveniment istoric.

În calitate de cronometror oficial al Federației Mondiale a Sporturilor Aeriene, Longines a contribuit la realizarea acestei aventuri, prin monitorizarea zborului lui Lindbergh și adăugarea acestuia pe lista recordurilor  aviatice.

Ceasuri care spun o poveste

Acest ceas permite determinarea exactă a longitudinii în timpul zborurilor pe distanțe lungi

La scurt timp, o colaborare strânsă între aviator și marcă, a dus la  conceptul ceasului Longines Hour Angle, un adevărat simbol în istoria brandului elvețian.

Proiectat de Charles Lindbergh însuși, acest ceas permite determinarea exactă a longitudinii în timpul zborurilor pe distanțe lungi, situație deficitară și în navigația maritimă, în care erau extrem de frecvente eșuările navelor pe recifele oceanelor.

Drept urmare, piloții și navigatorii își puteau găsi locația geografică rapid, eficient și cu o precizie ridicată.

Ceasuri care spun o poveste
Ceasuri care spun o poveste

Citește și: Lovitură pentru Moscova. Microsoft și Amazon vor pune capăt săptămâna viitoare accesului rusesc la produsele lor de cloud computing (Aktual 24)

Aceasta ar fi povestea pe scurt!

Dar pentru că viața celebrului Lindbergh bate filmul, nu numai din cauza zborului peste Atlantic, merită să ne oprim asupra ei, ca frescă a unor evenimente cu care s-a intersectat.

Născut Charles Augustus pe 4 februarie 1902, în Detroit, Lindbergh a fost crescut la o fermă din Minnesota. A fost fiul unui avocat și congresmen american.

A studiat ingineria mecanică la Universitatea din Wisconsin înainte de a  o părăsi după trei semestre pentru a-și urma pasiunea pentru zbor. A mers la Lincoln, Nebraska, unde a învățat să zboare și a făcut primul zbor singur în 1923.

Lindbergh a început să participe la exhibiții aviatice în cadrul unor evenimente populare, dovedindu-se un pilot îndrăzneț, dar și cu abilități excentrice de „circar”, fiind cunoscut pentru faptul că înainte de a sări cu parașuta – atunci când se „producea” în acest mod, zăbovea mai întâi câteva zeci de secunde pe aripa avionului spre deliciul publicului!

S-a înrolat în armata SUA în 1924 și s-a antrenat ca pilot de rezervă al Serviciului Aerian al Armatei. Mai târziu a lucrat ca pilot de poștă aeriană, zburând între St. Louis și Chicago.

Continuarea în A.M. PRESS!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: ampress.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Burse UWC pentru elevii din România la colegii internaționale

Tinerii din România au acum ocazia candida pentru una...

Ajunul Crăciunului: Cele mai frumoase tradiţii românești | Monitorul de Cluj

Ajunul Crăciunului este o zi încărcată de semnificații, tradiţii...

Cum să-ți menții unghiile sănătoase în sezonul rece? – 3 pași simpli

Iarna îți poate pune unghiile la încercare mai mult...