Ceasuri care spun o poveste. The Oak Collection. Patrick Getreide Collection. Pe măsură ce cunoștințele lui Getreide s-au aprofundat, la fel s-a aprofundat și pasiunea sa pentru ceasuri, scrie Ampress.ro.
“Obișnuiam să colecționez tablouri, dar nimic nu mi-a oferit plăcerea și emoția pe care le-am găsit la ceasuri. Astfel, de-a lungul timpului, lucrări ale lui Picasso și Bacon le-am trimis la licitații pentru a fi înlocuite cu calendare perpetue, Heures Universelles, cronografe și mari complicații”, recunoaște el.
Patrick Getreide este un antrepenor imobiliar francez, ce rezidă în Marea Britanie, Primul ceas din colecție este Cartier Tank LC fabricat în 1980. Ceasul este special pentru domnul Getreide nu numai pentru că a marcat începutul colecției OAK, ci și pentru că l-a achiziționat din câștigurile unei curse, când calul familiei sale a ieșit învingător aducând-i 39.000 de franci francezi. Un exemplu de ceas care imortalizează momentul în timp, special pentru inima proprietarului.
Citește și: Câștigătorii TIFF 2024. Un film indian, marele învingător
Viața și oportunitățile financiare, dar și ceva care nu poate fi definit și nici descris, l-au dus vreme de peste 35 de ani, pe cărările „nebuniei frumoase” a ceasurilor opere de artă.
Că deține o colecție impresionantă de 600 de astfel de obiecte, sau că după unele estimări acestea ar valora undeva la 300-400 de milioane de euro, este mai puțin important. Valoarea culturală a acestor obiecte care ticăie magic timpul cosmic nu rezidă din prețul lor, care este aleatoriu.
160 de piese, cele mai remarcabile, au fost scoase la lumină de domnul Getreide, printr-o expoziție organizată de Design Museum din Londra intitulată: „The Oak Collectiion”, din dorința de a familiariza publicul iubitor de artă, cu acest segment cultural de nișă, mai puțin la îndemână, al Artei meșteșugului orologer.
Citește și: De ce votează tinerii partidele de extremă dreapta
Urmăriți PressHUB și pe Google News!