joi, 20 ianuarie 2022
AcasăLa ziActualitateCei 2.500 de studenți internaționali de la UMF Iași vor avea doi...

Cei 2.500 de studenți internaționali de la UMF Iași vor avea doi reprezentanți în Senatul Universității

Pentru prima dată, studenții internaționali care studiază la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” (UMF) din Iași sunt reprezentați în Senatul Universitar. În urma alegerilor desfășurate online în ianuarie, Camil Bourhila – student în anul IV la Facultatea de Medicină Generală, linia de predare în limba franceză – și Anna-Bella Burciu  – studentă în anul V la Facultatea de Medicină Generală, linia de predare în limba engleză – au fost desemnați de colegii lor să-i reprezinte în Senatul UMF Iași.

La universitate studiază în acest moment 1.021 de studenți la programele de predare în limba engleză (specialitățile Medicină Generală, Medicină Dentară, Farmacie, Balneofiziokinetoterapie medicală) și 1.189 la cele în limba franceză (specializările Medicină Generală și Medicină Dentară). Pe lângă aceștia, 276 de studenți internaționali studiază la liniile de predare în limba română. Pentru prima dată, interesele acestora vor fi reprezentate în mod direct de colegii lor în Senatul Universitar.

„Este o onoare, dar și o responsabilitate să poți fi primul reprezentant al studenților străini în Senatul Universității. Anul trecut avusesem deja privilegiul de a fi membru invitat al Consiliului Facultății de Medicină. Mi se pare grozav faptul că universitatea integrează pe deplin studenții de la liniile de predare franceză și engleză în structurile de conducere ale universității. Acest lucru arată și mai mult dorința de a implica activ studenții străini în studiile universitare”, a declarat Camil Bourhila.

Anna-Bella Burciu a precizat că este important ca studenții mediciniști care studiază pe liniile de predare în limba engleză să fie reprezentanți în cel mai important for al universității, în condițiile în care sunt peste 1.000 care învață la UMF.

„Reprezentarea în Senat ne permite să fim la curent cu deciziile luate și, în același timp, pot și am obligația și responsabilitatea de a reprezenta interesele întregii comunități de studenți mediciniști de la limba engleză. Le mulțumesc colegilor pentru încrederea acordată și am încredere ca va fi o colaborare de succes”, a declarat Anna-Bella Burciu.

Rectorul UMF Iași, prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, a spus că devenise necesară modificarea regulamentului intern al universității pentru a putea reprezenta multilingvismul și multiculturalismul din universitate. Conform acestuia, în momentul de față la UMF studiază aproape 2.500 de studenți internaționali, numărul lor fiind 27% din numărul total de studenți.

„Nu facem nicio deosebire între studenți, vrem ca studenții internaționali să se integreze cât mai bine în comunitatea noastră academică astfel încât, la sfârșitul anilor de studiu, să fi acumulat atât un bagaj temeinic de cunoștințe, care să-i ajute să devină buni profesioniști, cât și amintiri plăcute și prietenii pe viață. Schimbarea metodologiei și introducerea acestei prevederi, ca studenții internaționali să fie reprezentați și în Senat, este încă o dovadă că UMF Iași nu este doar un spațiu didactic și de cercetare, ci și o comunitate puternică și unită, în care fiecare voce contează”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași.

Senatul UMF Iași este compus din 75% personal didactic și de cercetare și din 25% reprezentanți ai studenților. La alegerile pentru desemnarea membrilor Senatului Universitar poate candida orice student, indiferent de ciclul de studii, în limitele normei de reprezentare a facultății din care provine.  

Mădălina Olariu
Mădălina Olariu este reporter responsabil de domeniul „Sănătate” la Ziarul de Iași, care acoperă activitatea spitalelor din Iași, cât și a instituțiilor locale cu implicații în aceste domenii.A făcut parte timp de opt ani din redacția revistei Opinia Studențească, unde a fost reporter, șef de departament și secretar general de redacție, fiind responsabilă de identificarea de noi subiecte, redactarea și editarea știrilor, reportajelor, interviurilor sau ale altor cronici, precum și de coordonarea activităților reporterilor redacției.Totodată, este licențiată în jurnalism și științe ale comunicării la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, având și un master în tehnici de producție editorială în presa scrisă, audiovizual și multimedia.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE