Cei care tranzitează ilegal țara vor fi prinși de sisteme de detecție cu senzor îngropat, anunță Poliția de Frontieră Timișoara | Express de Banat

Data:

spot_img

Cei care tranzitează ilegal țara vor fi prinși de detectori cu senzori îngropați. Poliția de Frontieră Timișoara cumpără șapte astfel de sisteme.

Licitația a fost deja lansată și pornește de la 44,4 milioane de lei. Sistemele urmează să fie instalate pe linia frontierei din județele Timiș și Caraș-Severin. Achiziția vine după ce, în altă parte a țării a fost implementat un sistem similar.

„La nivelul ITPF Sighetu Marmaţiei a fost implementat un proiect pilot, în anul 2012, având ca obiect un subsistem de detecţie a mişcării cu senzor îngropat, format din senzor – două cabluri de fibră optică (unul de detecție și unul fals), îngropate la diverse adâncimi pe toată lungimea segmentului de frontieră din zona de competenţă a SPF Halmeu. Deşi având anumite limitări tehnice, sistemul a fost eficace în detectarea prezenţei persoanelor şi vehiculelor pe linia de frontieră. În prezent, la nivelul ITPF Timişoara au fost definite cerințe operaționale ce nu pot fi soluționate prin intermediul soluțiilor tehnice existente, destinate supravegherii frontierei. Aceste cerinţe includ detectarea în timp real a persoanelor şi a vehiculelor care traversează linia de frontieră”, aflăm din caietul de sarcini.

Sistemele vor ajunge în Sânnicolau Mare, Lunga, Jimbolia, Cruceni, Deta, Moravița și Oravița. Vor acoperi aproape 300 de kilometri de granițe.

Continuarea, în Expressdebanat.ro

Citește și: Care sunt obiectivele de politică externă ale Kamalei Harris, dacă va ajunge președinta SUA

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Express de Banat)

spot_imgspot_img
Express de Banat
Express de Banathttps://expressdebanat.ro/
Cotidianul online Express de Banat ce a apărut pe piața media la 15 noiembrie 2011, redă în timp real ceea ce se petrece în județul Caraș-Severin și Timiș, dar prezintă și povești de viață, performanțe sportive sau subiecte controversate, care stârnesc reacții numeroase din partea cititorilor. Express de Banat se adresează totodată mediului de afaceri, fiind aduse în atenția publicului business-uri de succes sau oportunități de afaceri. Într-o eră a internetului, promovarea produselor și serviciilor dumneavoastră pe site-ul Express de Banat înseamnă garantarea unor clienți noi și menținerea companiei în prim plan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related