Cei doi medici de la spitalul Sf. Pantelimon au fost arestați pentru 30 de zile

Data:

spot_img

Cei doi medici de la spitalul Sf. Pantelimon au fost arestați pentru 30 de zile. Decizia în cazul celor două doctorițe Mirela Păiuș și Maria Miron a fost luată de Tribunalul București. Ele sunt acuzate de omor calificat.

„Având ca scop provocarea decesului unor pacienți care necesitau terapie intensivă, dar cu privire la care inculpatele apreciau că nu mai este oportună menținerea în viață, acestea au conceput și pus în executare un plan ce consta în reducerea bruscă a dozei de noradrenalină (substanță esențială în terapie intensivă, cu rol în menținerea tensiunii arteriale), cu consecința scăderii tensiunii arteriale, urmată de stop cardio-respirator”, se arată în comunicatul parchetului de pe lângă Tribunalul București.

„La data de 04.04.2024, ora 13:17, inculpatele M.M.A. și P.M., profitând de starea de vădită vulnerabilitate a victimei (același pacient de 54 de ani, aflat în stare foarte gravă, instabil hemodinamic, având tensiunea arterială de 60/36 mm/Hg), acţionând cu intenţia de a suprima viaţa pacientului, i-au redus doza de noradrenalină administrată prin injectomat, de la valoarea de 20 ml/h, la valoarea de 1ml/h, fapt ce a condus, 58 de minute mai târziu, la instalarea stopului cardio-respirator, urmat de decesul pacientului declarat la ora 15:00”, anunță procurorii în același comunicat.

Pacientul ar fi murit după ce a avut loc o a doua reducere a dozei de noradrenalină, pe data de 04.04, după ce a fost vizitat de familie, au menționat astăzi procurorii într-un nou comunicat. Cele două doctorițe, Mirela Păiuș și Maria Miron, sunt acuzate de omor calificat. Și o asistentă implicată a fost reținută timp de 24 de ore pentru mărturie mincinoasă.

Decizia arestului preventiv pentru 30 de zile poate fi contestată.

Citește și: Percheziții la domiciliile unor cadre medicale de la spitalul Pantelimon după un memoriu adresat Procurorului General

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa: Inquam Photos / George Călin)

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Tabere pentru persoanele evacuate în urma inundaţiilor, în județul Galați

Patru tabere cu o capacitate de 200 de persoane...

Vaslui: Oameni izolaţi în urma inundaţiilor

Inundații în Vaslui. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui...