Cei mai mulți copii traficați în UE provin din România

Data:

spot_img

EUOBSERVER (Belgia), 20 decembrie 2022 – Peste jumătate din victimele înregistrate ale traficului cu oameni sunt cetățeni UE, iar cei mai mulți dintre ei sunt vânduți pentru sex, conform Comisei Europene (CE). Cam un sfert din totalul victimelor  sunt copii, afirmă raportul CE. Iar cei mai mulți dintre ei sunt înregistrați în România, urmată de Germania și Olanda, arată o anchetă EUObserver, preluată de Rador.

„Putem vedea că o mare majoritate a copiilor traficați sunt cetățeni UE”, a declarat luni presei comisarul european de interne Ylva Johansson. Ca și femeile, ei sunt „traficați în principal în scopuri sexuale”, a declarat Johansson, precizând că în jur de o treime sunt traficați în propria lor țară. „Dacă faci trafic cu droguri sau arme de foc, nu poți să le vinzi decât o dată”, a declarat ea. „Dar dacă faci trafic cu o femeie, cu o fată în scopuri sexuale, poți să-i vinzi trupul din nou și din nou și din nou și din nou”, a afirmat ea.

În cifre absolute, cetățenii români sunt cel mai grav afectați, cu 2.315 cazuri de trafic înregistrate în 2019-2020.

Cifra include și traficul pentru exploatarea muncii și în alte scopuri, dar traficul în scopuri sexuale rămâne preponderent.
Românii sunt urmați de francezi (1.202), italieni (904) bulgari (553) și polonezi (518).

Dacă raportăm numărul de victime la mărimea populației, România iese iarăși pe primul loc, însă e urmată de data aceasta de Bulgaria și Ungaria. Johansson a afirmat însă că aceste cifre nu reprezintă decât „vârful aisbergului”, observând că acest gen de infracțiune se folosește tot mai mult de internet, ceea ce înseamnă că e mai greu de detectat.

Comisia Europeană intenționează acum să impună sancțiuni obligatorii firmelor care contribuie la trafic. Acele sancțiuni vor fi incluse în directiva UE anti-trafic, a precizat ea.

CE vrea de asemenea să extindă definiția traficului și la căsătoriile forțate și adopțiile ilegale.

O altă regulă nouă va transforma în delict penal exploatarea în cunoștință de cauză a unei victime a traficului.

Ungaria, Olanda și Germania au adoptat deja legi care incriminează utilizarea în cunoștință de cauză a serviciilor unei victime a traficului. În alte țări, precum Irlanda, Franța, Luxembourg, Slovacia și Spania, sunt în discuție măsuri similare. Regulile li se aplică și celor traficați pentru muncă, inclusiv muncitorii în construcții. (G4 Media)

Urmăriți PressHUB și pe Google News

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cult Research: „Viitorul copiilor în votul părinților”

Studiul „Viitorul copiilor în votul părinților” a fost realizat...

Manea electorală pentru liberalul Ciucă compusă de un misogin notoriu

Manelistul Dani Mocanu a compus o melodie pentru candidatul...