Cel mai mare abator de porc din sud-estul Europei, în județul Olt. Investiție din fonduri europene | Reporter24

Data:

spot_img

Cel mai mare abator de porc din sud-estul Europei se va deschide la Piatra-Olt, contractul de finanţare fiind deja semnat. Investiția este realizată din fonduri europene.

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a declarat, în cadrul emisiunii „Reporter 24” că noua facilitate va avea o capacite de primire a peste 2,9 milioane de capete de suine.

„Complementar am alocat finanţări în parteneriat cu Ministerul Finanțelor. În județul Olt, vom avea cel mai mare abator de porc din sud-estul Europei. Peste 2,9 milioane de porci vor fi sacrificaţi în județul nostru, va fi o investiţie foarte mare, la Piatra-Olt”, a declarat Barbu.

Citește și: Nicușor Dan a câștigat definitiv procesul cu ANI

Ministrul a vorbit despre obiectivele pentru stimularea procesării materiei prime la noi în ţară.

„Pe INVESTALIM am semnat contracte în valoare de 900 milioane de euro. În paralel, pe fonduri europene, am avut o alocare de 210 milioane de euro pentru procesare, fonduri pe care le-am suplimentat cu încă peste 300 milioane de euro. Asta înseamnă că, până la sfârșitul anului, semnăm contracte în România pentru procesare, în valoare de 1,5 miliarde de euro. În următorii patru ani, dacă vom finaliza aceste proiecte de procesare, România va deveni numărul unu în sud-estul Europei, pe partea de procesare”, a mai spus Barbu.

Continuarea, în Reporter24.ro

Citește și: Macabru. Anchetă penală în România și în Republica Moldova pentru moartea suspectă a două soții ale lui Beniamin Lup, președintele unei asociații de combatere a traficului de persoane

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Pixabay.com)

spot_imgspot_img
Reporter 24
Reporter 24http://reporter24.info
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene în valoare de peste 36.000 de euro, site-ul Reporter24.info a devenit unul dintre cele mai importante din Oltenia. Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Vâlcea, dar şi Mehedinţi, Teleorman şi Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related