Cel mai mare buget din istoria Oradiei, votat fără nicio dezbatere publică

Data:

Cel mai mare buget din istoria Oradiei, în valoare de 2,38 miliarde lei, echivalentul a aproape 500 milioane euro, a fost adoptat marțea trecută de Consiliul Local în doar câteva minute.

Împărțirea banilor s-a făcut copy-paste după proiectul propus la jumătatea lunii ianuarie de primarul Florin Birta. Profitând de majoritatea zdrobitoare a PNL din Consiliu și de concursul tacit al reprezentanților UDMR, edilul și-a adoptat bugetul fără ca măcar să îl fi susținut într-o întâlnire cu orădenii.

Evitarea dezbaterilor e cu atât mai rușinoasă cu cât Legea 52/2023 privind transparența decizională obligă administrațiile locale să aducă la cunoștința populației proiectele cu caracter normativ, să îi asculte propunerile și să organizeze discuții cu persoanele interesate.

Aceste prevederi minimale sunt întărite și de Legea 273/2006 privind finanțele locale, care obligă administrațiile la consultarea populației pe tema bugetului timp de 15 zile înaintea dezbaterii în consiliile locale.

Citește articolul integral pe Ebihoreanul.ro

Citește și: Bologa, Scutea şi Pâţu s-au înscris pentru un nou mandat la şefia marilor Parchete

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ebihoreanul.ro)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img
spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related