Cel mai mare spital din regiunea Moldovei se „laudă” cu cea mai mică parcare auto | Monitorul de Botoșani

Data:

spot_img

Spitalul Județean „Mavromati” se „laudă” cu cea mai mică parcare auto, poate chiar la nivel național. Lucrările care are urma să fie demarate ar reduce și mai mult aceste parcări: de la 60 la doar 40 de locuri.

Pe acestea „se bat” zilnic zeci de angajaţi veniţi cu autoturismele, pacienţi care merg în Policlinică, dar şi aparţinători care merg la rude din alte părţi ale judeţului.

Conducerea unităţii sanitare spune că este conştientă de situaţie, dar ridică neputincios din umeri. Aşa cum de altfel au făcut şi cei care au condus judeţul în ultimii ani. Actualul manager admite că parcarea este o problemă, dar spune că principalul scop al spitalului este tratarea pacienţilor. „Avem o parcare mică, este o realitatea. Numai că mărimea unu spital este dată de numărul de paturi, nu de locurile de parcare. Şi terenul este cât este. Activitatea principală a spitalului este activitate medicală. Spitalul are un buget limitat, în care prioritar este fondul de salarii, investiţiile, medicamentele”, a precizat juristul Corneliu Prepeliţă, managerul SJU Mavromati.

Citește și: CSM a rămas fără bani pentru salarii, ministerul Justiției propune virarea a 146 milioane de lei din rezerva lui Ciolacu

O eventuală intervenție a pompierilor cu autospeciale de mari dimensiuni, imposibilă din cauza parcării subdimensionate

Lipsa locurilor de parcare nu este doar un coşmar pentru botoşănenii care vin la spital pentru o consultaţie sau pentru a-şi externa rudele. Siguranţa pacienţilor din cea mai mare unitate sanitară din judeţ este pusă în pericol de un rond de flori. Oricât de banală sau hilară ar părea, realitatea bate orice scenariu de film la Botoșani.

Un exerciţiu efectuat de reprezentanţii ISU la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Mavromati a scos din nou în evidenţă ceva deja ştiut şi chiar reclamat de unii medici din cea mai mare unitate sanitară. Pacienţii din secţiile cele mai dificile, precum chirurgie, ortopedie şi mai ales terapie intensivă, sunt practic condamnaţi să ardă de vii în cazul unui incendiu puternic, precum cele petrecute în alte spitale din ţară. Asta pentru că aceste secții sunt situate la etajele 6 şi 7 ale clădirii. În ciuda faptului că majoritatea pacienţilor nu pot fi deplasaţi pe propriile picioare, mulţi fiind conectaţi chiar la aparate.

O eventuală intervenţie a pompierilor, cu autospecialele de mari dimensiuni şi mai ales cu platforma de lucru la înălţime, este aproape sortită eșecului, în parcarea subdimensionată a unităţii sanitare. Şi, mai mult, la ultima vizită de recunoaştere în teren, pompierii au fost şocaţi de un motiv invocat pentru lipsa de spaţiu din parcare.

Continuarea, în Monitorulbt.ro

Citește și: Alegeri regionale în Germania: ce semnifică rezultatele pentru viitorul politic al țării?

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Monitorul de Botoșani)

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Prefectul județului Galați cere avizul pentru declararea stării de alertă

Prefectul județului Galați, Andreea-Anamaria Naggar, a solicitat ministrului Afacerilor...

Subsolul Spitalului de Recuperare „Sfântul Gheorghe” din municipiul Botoşani, inundat în urma ploilor torențiale

Subsolul Spitalului de Recuperare „Sfântul Gheorghe” din municipiul Botoşani...

Situația rămâne critică în județul Galați. Intervenții în zeci de localități | Viața Liberă

Situația rămâne critică în județul Galați. Autoritățile intervin în...