Cel mai norocos funcționar din România: supraveghetorul jocurilor de noroc a câștigat 4 ani consecutivi la pariuri sportive

Data:

spot_img

Între 2020 și 2023, Raul Cristian Petrescu a câștigat sume impresionante la pariuri, el fiind cel care a monitorizat până anul trecut piața jocurilor de noroc. Perioada câștigurilor coincide cu perioada cât a supravegheat piața pariurilor. În 2023, veniturile lui Petrescu s-au rotunjit „doar” cu 58.000 de lei din pariuri sportive, după care a devenit director la Consiliul Județean Ilfov.

Presshub a arătat că, după ce a ajuns în funcții înalte în aparatul central al statului, Raul Petrescu a devenit cel mai norocos om din lume. Trei ani la rând, cel care s-a ocupat de combaterea fraudelor fiscale și acum de monitorizarea pieței jocurilor de noroc a menționat în declarațiile de avere câștiguri între 34.000 și 40.000 de euro anual, doar din pariuri sportive.

În cei trei ani, doar din pariuri sportive și doar de la o singură casă de pariuri – Superbet – Raul Petrescu a declarat că a încasat 115.000 de euro.

Valoarea medie a câștigului, 4.000 de euro/lună

Fenomenul s-a repetat anul trecut. În declarația completată în iunie 2024 și care contabilizează veniturile fiscale ale anului 2023, Petrescu a menționat un nou câștig în valoare de 58.595 de lei, tot de la Superbet.

Director general adjunct la Agentia Națională de Administrare Fiscală (ANAF), Petrescu a fost angajat în 2023 de Consiliul Județean Ilfov pe funcția de director. Petrescu susține că a primit un salariu de 3.300 de lei de la Consiliul Județean Ilfov condus de liberalul Hubert Thuma. Alți 116.000 de lei au fost plătiți ca salariu de ANAF și a câștigat din tranzacții bursiere pe piața din Statele Unite 20.500 de lei.

Pentru primele luni din 2023 cât a fost membru în consiliul de supraveghere al ONJN a încasat 13.600 de lei.

Șeful din ANAF protejat de politicieni

Petrescu s-ar fi angajat ca director în CJ în martie 2023. Spunea atunci că a câștigat, cu un an înainte, alți 85.500 de lei din pariuri la Superbet și 46.000 de lei pentru funcția de membru al Consiliului de Supraveghere  al Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN).

Raul Petrescu a fost promovat în mod repetat la șefia Antifraudei în guvernarea Vioricăi Dăncilă. Astfel, în februarie 2019 el a preluat funcția publică de conducere de inspector general antifraudă, iar în octombrie 2019, premierul Dăncilă l-a numit vicepreședinte ANAF, coordonator al Direcției Generale Antifraudă Fiscală.

El a condus anterior Direcția Regională Antifraudă 2 Constanța.

În 2021, Petrescu a fost numit director general adjunct al Direcției Antifraudă și este un apropiat al afaceristului Muhammad Murad.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Parchetul European investighează posibile fraude cu fonduri PNRR în reabilitarea unei clădiri administrative în Maramureș

Parchetul European (EPPO) desfășoară, miercuri, percheziții la sediul administrației...

Tudorel Toader pierde apelul în procesul intentat împotriva Deutsche Welle | Ziarul de Iași

Tudorel Toader, fost ministru al justiției și rector al...

Inculpat în două dosare, Irinel Popescu vrea să fie ales și numit „academician”

Adunarea Generală a Academiei Române se întrunește, miercuri, pentru...

Cum a scăpat Goleac de dosarul în care era anchetat pentru falsificarea diplomei de BAC

Judecătorii nu au apucat să stabilească dacă diploma esta...