Cel mai sofisticat sistem de lansatoare de rachete este produs în Europa | Aktual24

Data:

spot_img

Cel mai sofisticat sistem de lansatoare de rachete este produs în Europa. Cu o rază de acțiune de 700 de km, anunțat încă din iunie 2023, GMARS este o variantă îmbunătățită a HIMARS.

Lockheed Martin și Rheinmetall au prezentat oficial sistemul de lansatoare de rachete dezvoltat în comun, sistemul global mobil de artilerie cu rachete (GMARS).

Extrem de mobil, GMARS este cea mai sofisticată armă din categoria sa, relatează Interesting Engineering, potrivit Aktual24.

Sistemul a fost prezentat în cadrul Târgului de armament și securitate Eurosatory 2024 de la Paris. GMARS combină camionul HX 8×8 al Rheinmetall, foarte bine cotat, cu două lansatoare multiple de rachete de la Lockheed Martin.

VIDEO AICI

Sistemul poate transporta și lansa o varietate de rachete, inclusiv familiile de muniții Multiple Launch Rocket System (MLRS), rachetele Precision Strike Missile (PrSM) cu rază lungă de acțiune și Army Tactical Missile System (ATACMS).

Citește și: Ce caută președintele chinez în Europa. Ștefan Popescu, analist de politică externă: „China are nevoie să nu existe un Occident unit”

Proiectat pentru a funcționa în toate condițiile meteorologice

Potrivit Rheinmetall, GMARS-urile sunt „precise și rentabile pe câmpul de luptă modern, oferind focuri de precizie cu rază lungă de acțiune pe orice vreme, 24 de ore din 24, 7 zile din 7”.

Diferiți membri ai Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) vor căuta probabil să îl integreze în arsenalele lor pentru a-și spori puterea de foc.

Citește și: Prietena Chinei și a lui Adrian Năstase nu mai lucrează la Directoratul Național de Securitate Cibernetică

GMARS dispune, de asemenea, de cel mai recent sistem integrat de control al focului, ceea ce îi permite să furnizeze sprijin de foc precis pe distanțe de peste 400 km.

Proiectat pentru a funcționa în toate condițiile meteorologice, GMARS promite o precizie fiabilă și precisă pe distanțe lungi, ceea ce îl deosebește de predecesorii săi, cum ar fi sistemul de rachete de artilerie de mare mobilitate (HIMARS) fabricat în SUA.

Continuarea în Aktual24

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: aktual24.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

“Noul” regim migratoriu de la Berlin și victoria AfD din Est | Știri din Diaspora

“Noul” regim migratoriu de la Berlin și victoria AfD...

Vizita ministrului de Externe al Ungariei la Chișinău, deserviciu pentru Moldova | Deutsche Welle

Ministrul de Externe al Ungariei, Péter Szijjártó, a acuzat...

Statele Unite au început să blocheze site-uri false care răspândesc propagandă rusă

Guvernul american a blocat 32 de site-uri false care...