Cele 20 de „minuni” care fac din comuna argeșeană Stâlpeni o localitate unică în România (II) | Gazeta de Stâlpeni

Data:

spot_img

La Stâlpeni, miracolele nu contenesc să uimească. Pasajul peste calea ferată din apropierea gării, cunoscut localnicilor drept „pasarelă”, a fost construit în anul 1977, anul cutremurului devastator din 4 martie.

Această construcție, parte a domeniului public al UAT Stâlpeni, se află pe un teren administrat de Ministerul Transporturilor și concesionat Căilor Ferate Române.

Fiind înscrisă în Inventarul bunurilor care aparțin domeniului public, administrația locală are obligația de a se asigura că este funcțională, la fel cum are grijă și de șanțurile de pe marginea DN73 sau de alte edificii comunale.

Citește și: Cele 20 de „minuni” care fac din comuna argeșeană Stâlpeni o localitate unică în România (I) | Gazeta de Stâlpeni

La începutul lunii aprilie anul acesta, locuitorii au avut parte de o surpriză: accesul pe pasarelă a fost închis fără niciun avertisment. Întrebat despre această situație, primarul Gabi Șerbănoiu a văzut întrebarea adresată de mine despre motivul închiderii accesului, dar a ales să nu ofere un răspuns.

„S-a reparat pasarela, se poate circula!”

Absența comunicării nu ne-a descurajat și, la cinci zile după ce am publicat un articol pe acest subiect, Primăria Stâlpeni a postat pe pagina de Facebook un anunț triumfal: „S-a reparat pasarela, se poate circula!”

Cu această veste, am vrut să vedem cum arată reparația. La fața locului, se putea observa ușor că reparația promisă era de fapt o „cosmetizare” realizată cu… spumă poliuretanică! Da, ați citit bine. În loc de lucrări solide care să garanteze siguranța cetățenilor, pasarela a fost „reparată” prin aplicarea de spumă în câteva locuri, prin locurile neesențiale.

Această metodă inedită de întreținere ar putea intra lejer în Cartea Recordurilor ca unică în România, ba chiar și în lume. Oare câte alte administrații locale ar fi avut curajul – sau inspirația? – să abordeze o lucrare publică de o asemenea importanță cu un material destinat, de regulă, izolării geamurilor și a ușilor?

Continuarea în Gazeta de Stâlpeni

Citește și: Germania între criză internă și ambițiile europene. Va putea Berlinul să-și asume un rol de lider în securitatea europeană?

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: gazeta-stalpeni.ro)

spot_imgspot_img
Andrei Vacaru
Andrei Vacaru
Andrei Văcaru este redactor-șef la Gazeta de Stâlpeni, una dintre puținele publicații din România care apare într-o comună, Stâlpeni, Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related