Cele două doctorițe arestate preventiv de la Spitalul Sf. Pantelimon au fost eliberate

Data:

spot_img

Cele două doctorițe arestate preventiv de la Spitalul Sf. Pantelimon au fost eliberate. Curtea de Apel București a acceptat contestația arestului preventiv al celor două.

Maria Miron, acuzată de omor calificat și tentativă de omor calificat, și Mirela Păiuș, acuzată de omor calificat, au fost arestate pentru 30 de zile. Curtea de Apel București le-a acceptat, marți, contestația depusă și vor fi cercetate în libertate.

Se dispune punerea de îndată în libertate a contestatoarelor

„C.p.p. admite contestaţiile formulate de inculpatele Miron Maria Alexandra și Păiuş Mirela împotriva încheierii din data de 08.08.2024 pronunțate de Tribunalul București-Secţia I Penală în dosarul nr.26974/3/2024. Desfiinţează incheierea atacată și rejudecând în fond: În baza art. 227 alin.1 C.p.p. respinge ca neîntemeiată propunerea de luare a măsurii arestării preventive privind pe inculpatele Miron Maria Alexandra și Păiuș Mirela, formulată de Parchetul de pe langă Tribunalul București. Dispune punerea de îndată în libertate a contestatoarelor – inculpate Miron Maria Alexandra și Păiuş Mirela de sub puterea mandatelor de arestare preventivă nr. 265/UP/08.08.2024, respectiv nr. 266/UP/08.08.2024, emise de Tribunalul București-Secţia I Penală, dacă nu sunt reţinute, arestate sau deținute în altă cauză. În baza art. 275 alin. 3 C.p.p. cheltuielile judiciare avansate de stat în fond și contestaţie rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunțată în camera de consiliu azi, 20.08.2024”, se arată în documentul instanței.

Cele două doctorițe au fost acuzate că au redus doza de noradrenalină administrată prin injectomat

„Având ca scop provocarea decesului unor pacienți care necesitau terapie intensivă, dar cu privire la care inculpatele apreciau că nu mai este oportună menținerea în viață, acestea au conceput și pus în executare un plan ce consta în reducerea bruscă a dozei de noradrenalină (substanță esențială în terapie intensivă, cu rol în menținerea tensiunii arteriale), cu consecința scăderii tensiunii arteriale, urmată de stop cardio-respirator.

Citește și: Biden predă oficial ștafeta lui Harris la Convenția Democrată: Critici dure la adresa lui Trump și o chemare la unitate națională și globală

În sensul celor arătate mai sus, la data de 26.03.2024, ora 16:45, cu premeditare și profitând de starea de vădită vulnerabilitate a victimei (pacient în vârstă de 54 de ani, în stare foarte gravă, instabil hemodinamic, având tensiunea arterială de 49/29 mm/Hg), inculpata M.M.A. a încercat să suprime viaţa pacientului prin reducerea bruscă a dozei de noradrenalină administrată prin injectomat, de la valoarea de 15ml/h, la valoarea de 1ml/h (valoare minimală care a fost menţinută o perioadă considerabilă de timp), însă decesul victimei nu s-a produs ca urmare a intervenţiei unei asistente medicale care a suplinit deficitul de noradrenalină prin perfuzie.

La data de 04.04.2024, ora 13:17, inculpatele M.M.A. și P.M., profitând de starea de vădită vulnerabilitate a victimei (același pacient de 54 de ani, aflat în stare foarte gravă, instabil hemodinamic, având tensiunea arterială de 60/36 mm/Hg), acţionând cu intenţia de a suprima viaţa pacientului, i-au redus doza de noradrenalină administrată prin injectomat, de la valoarea de 20 ml/h, la valoarea de 1ml/h, fapt ce a condus, 58 de minute mai târziu, la instalarea stopului cardio-respirator, urmat de decesul pacientului declarat la ora 15:00”, au declarat atunci anchetatorii.

Citește și: Povestea supraviețuitorilor orfelinatelor din România

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Inquam Photos / George Calin)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Primele declarații ale lui Alfred Bulai | Aktual24

Primele declarații ale lui Alfred Bulai. Referatul procurorilor prin...

Yo Kitamura din Japonia câștigă Concursul Internațional George Enescu 2024, Secțiunea Violoncel

Yo Kitamura a câștigat Concursul Internațional George Enescu 2024,...