Cele mai bine vândute mașini în Europa în ultimii 50 de ani

Data:

Te-ai întrebat vreodată care au fost cele mai bine vândute mașini în Europa în anumite intervale de timp? În acest articol îți vom prezenta pe baza publicațiilor vremii diferite automobile care la un moment dat sau altul au tronat topurile celor mai bine vândute mașini.

Volkswagen Beetle, o broscuță de succes

De exemplu, știai că în anul 1972 Volkswagen Beetle încă era mașina preferată a europenilor, după care, în anul 1973, a urmat Fiat 127?

Volkswagen Beetle este o mașină iconică care a fost produsă de compania germană Volkswagen în mai multe variante, de-a lungul a mai multor decenii. Inițial lansat în anii 1930, modelul Beetle a devenit popular în întreaga lume și a rămas un simbol al stilului și al inovației în industria auto.

Designul exterior al acestui automobil este unic, cu un profil rotunjit și o formă distinctivă de fluture. Această mașină este disponibilă într-o gamă largă de culori, cu finisaje interioare personalizabile și opțiuni de echipare pentru a se potrivi cu gusturile fiecărui client.

Fiat 127 a tronat topul vânzărilor pentru șase ani la rând, înainte de a fi detronat în anul 1979 de Renault 5. Mini-ul francez a rămas, după toate probabilitățile, a fost numărul 1 până când Volkswagen a preluat din nou conducerea topurilor în 1983 cu Volkswagen Golf, după ce și-a făcut prima apariție pe podiumul european în anul 1976. Ford Escort a câștigat atenția publicului în anul 1975 și Taunus în 1977, când au ajuns amândouă pe un remarcabil loc al doilea.

Volkswagen Golf, încă o dovadă a supremației germane

Din 1983 încoace, Volkswagen Golf a continuat să fie cel mai bine vândut model de pe continent timp de nu mai puțin de 34 de ani, doar alte patru modele reușind să mai atingă prima poziție la sfârșitul anului: Fiat Punto în 1997, Peugeot 206 în 2003, Opel Astra în 2005 și 2006 și Peugeot 207 în 2007 și Peugeot 208 în 2022.

Volkswagen Golf este o mașină compactă. De-a lungul anilor, Volkswagen Golf a devenit foarte popular în întreaga lume și a devenit un reper al industriei auto.

Designul exterior al acestei mașini este elegant și sofisticat, cu o linie aerodinamică și o formă modernă. De asemenea, interiorul mașinii este bine lucrat și confortabil, oferind un mediu plăcut și ergonomic pentru șofer și pasageri.

La fel ca și Beetle-ul și acesta a fost lansat în mai multe variante, lucru care a contribuit la popularizarea sa.

Dacă ne uităm mai atent și la performanțele lunare, observăm că mai sunt și alte plăcuțe de identificare care au reușit să se remarce pe piața europeană în aceste ultime cinci decenii ca de exemplu: Renault Megane, Ford Fiesta, Ford Focus, Renault Clio și Opel Corsa care s-au clasat pe locul 1 la un moment dat în ultimii 20 de ani. În mod surprinzător, de la începutul anilor 2010, VW Golf s-a clasat pe locul 1 în 98 din 100 de luni, Ford Fiesta conducând topurile în martie 2010 și martie 2017 și Opel Corsa în septembrie 2018.

Toate articolele cu date istorice ale celor mai bine vândute mașini din Europa cuprind mult mai multe detalii dacă ai răbdare să cauți și să te informezi. De exemplu, din 1992 și până în 1996 există cel puțin un top 30 de modele disponibil pe internet și din 1999 încolo poți verifica vânzările fiecărui model vândut în Europa pentru fiecare an.

Există, de asemenea, materiale de tip Top 10, lunare, din 1996 până în 1999 și din iulie 2005 încoace, astfel încât un amator de automobile poate verifica ușor evoluția completă a pieței de-a lungul anilor.

Nu am găsit un clasament detaliat pentru perioadele: 1980-1983 și 1985-1988, dar știm că VW Golf a fost în pole position din 1983 încolo. De asemenea, nici înainte de 1972 nu există prea multe surse oficiale, așa că nu putem deocamdată decât să ne imaginăm pe baza celorlalte informații legate de mașinile produse atunci cum arăta piața automobilelor în Europa la vremea aceea.

Te tentează vreunul din automobilele menționate de noi în acest articol? Dacă da, atunci te invităm să accesezi motorul de căutare cauțimașină.ro și să-ți dai întâlnire cu modelul preferat folosind platforma noastră.

Toate mașinile noi și second hand. O singură căutare.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Migrația românilor, între speranță și dezamăgire | PUTEREA A CINCEA

Migrația românilor, între speranță și dezamăgire. Acesta este fenomenul...

Cum plătesc locuitorii unei comune pentru a fi dezinformați? | Gazeta de Stâlpeni

Cum plătesc locuitorii unei comune pentru a fi dezinformați?...

Totul pentru bucureșteni: Negoiță „aduce” pe bani publici Grecia la el în sector | Aktual24

Totul pentru bucureșteni: Negoiță „aduce" pe bani publici Grecia...