miercuri, 1 decembrie 2021
AcasăNewsletterCelebrele trucuri de memorie ale lui Sherlock Holmes, eficiente. Depozitarea informațiilor într-un...

Celebrele trucuri de memorie ale lui Sherlock Holmes, eficiente. Depozitarea informațiilor într-un „palat al memoriei” antrenează mintea

Celebrul detectiv Sherlock Holmes, eroul imaginat de scriitorul britanic Sir Arthur Conan Doyle, îşi aduce minte toate detaliile imaginându-şi că depozitează informaţiile într-un ”palat al memoriei”, o tehnică originară din Grecia antică.

Cercetătorii au descoperit, într-un studiu recent, că această metodă funcţionează într-adevăr pentru a crea amintiri de lungă durată, relatează livescience.com, preluată de Agerpres.

Utilizatorii acestei tehnici mnemonice, denumită ”metoda loci”, navighează mental în jurul unui loc familiar, cum ar fi o alee (sau palatul lui Holmes). Pentru a-ţi aduce aminte o informaţie, o ”arunci” de-a lungul unei poteci, iar ulterior reconstitui traseul şi o ”recuperezi”. Spre exemplu, dacă eşti familiarizat cu Central Park din New York, îţi poţi imagina cum te plimbi pe alei, lăsând cuvântul ”carte” la debarcader, sintagma ”sticlă de apă” la următoarea curbă şi cuvântul ”spaţiu”, la fântână. 

G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania.Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE