miercuri, 27 octombrie 2021
AcasăNewsletterCentre de vaccinare pentru imunizarea studenților și a profesorilor

Centre de vaccinare pentru imunizarea studenților și a profesorilor

Două universități de stat ieșene își deschid propriile centre de vaccinare pentru a ajuta atât la procesul de imunizare a studenților și profesorilor, dar și pentru a crește numărul centrelor din Iași.

Astfel, din această lună vor fi amenajate centre la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” (USAMV) din Iași și la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” (UMF) din Iaşi.

La USAMV centrul de vaccinare care va fi deschis va fi amplasat în campusul universitar, urmând să fie folosit astfel la vaccinarea studenților și a profesorilor. Centrul va funcționa într-un spațiu din cel mai nou cămin al universității, fiind organizate spații pentru pregătirea vaccinării, pentru imunizarea efectivă, dar și pentru supravegherea post-vaccinare pentru a vedea dacă există reacții adverse.

Totodată, USAMV Iași intenționează să cumpere, din venituri proprii, teste rapide pentru studenți. „Facem o analiză pentru a vedea care este necesarul de teste rapide, în primul rând pentru studenții străini care vin din alte zone, și aici în funcție de încadrarea țărilor de origine în zone de risc vom face obligatoriu, la sosirea lor o testare rapidă înainte de a participa la procesul didactic”, a precizat prof. univ. dr. Gerard Jităreanu, rectorul USAMV Iași.

La UMF Iași s-au amenajat patru încăperi unde va lucra echipa de vaccinare, fiind spații pentru pregătirea vaccinării, anamneza pacienţilor, imunizarea propriu-zisă şi supravegherea post-vaccinare pentru a vedea dacă apar reacţii adverse şi a oferi tratament suplimentar. Aici avizul de funcționare urmează să vină pe data de 8 februarie, dar reprezentanții universității spun că momentul propriu-zis al deschiderii va depinde și de numărul de doze care vor fi disponibile.

La Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași s-au imunizat deja câteva sute de studenţi şi mai multe cadre didactice, în contextul în care aceştia figurează în strategia naţională de vaccinare încă din etapa I, începută de pe 27 decembrie 2020.

Mădălina Olariu
Mădălina Olariu este reporter responsabil de domeniul „Sănătate” la Ziarul de Iași, care acoperă activitatea spitalelor din Iași, cât și a instituțiilor locale cu implicații în aceste domenii.A făcut parte timp de opt ani din redacția revistei Opinia Studențească, unde a fost reporter, șef de departament și secretar general de redacție, fiind responsabilă de identificarea de noi subiecte, redactarea și editarea știrilor, reportajelor, interviurilor sau ale altor cronici, precum și de coordonarea activităților reporterilor redacției.Totodată, este licențiată în jurnalism și științe ale comunicării la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, având și un master în tehnici de producție editorială în presa scrisă, audiovizual și multimedia.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE