Centrele militare zonale sunt păzite de firme private și plătite de CJ-uri, nu de MApN

Data:

spot_img

Un exemplu este la Iași. Deşi Centrul Militar Zonal este al Ministerului Apărării, o lege impune autorităţilor locale să aloce spaţii şi fonduri pentru funcţionarea acestor centre. Mitropolia s-a arătat interesată de preluarea clădirii cu aproape 20 de ani în urmă.

Clădirea Centrului Militar Zonal Iași e una destul de bine cunoscută în Iaşi, poate nu atât datorită faptului că are o arhitectură care se armonizează cu a altor edificii din spatele Catedralei Mitropolitane, cât pentru vizitele pe care bărbaţii peste 18 ani erau nevoiţi până nu demult să le facă din când în când aici. Deasupra intrării oficiale găsim denumirea instituţiei şi de cine aparţine, Ministerul Apărării Naţionale.

Citește și DOCUMENT SECRET | Cum plănuiește Kremlinul să-și mențină influența în Europa

Edificiul impozant de pe strada Arhitect G.M. Cantacuzino corespunde cu o altă construcţie, incomparabil mai puţin impozantă, de pe strada Sf. Petru Movilă. Aici, lângă o uşă din tablă atacată de rugină, e altă inscripţie, şi ea cu litere care se desprind la fel ca tencuiala de pe pereţi. Este sediul Serviciului de Protecţie Civilă, care aparţine Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Situația este similară în multe dintre județele din țară. UN alt exemplu este în Vrancea, unde CMZ are asigurată pază de la firmă privată. „Ele (N.r. Centrele militare zonale) sunt în proprietatea domeniului public, există această acoperire legală, sunt costuri destul de mari, ele, conform legii, sunt suportate de Consiliul Județean”, a declarat președintele CJ Vrancea, Cătălin Toma.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Fratele șefului SIE face afaceri cu patronul păcănelelor Magnum. Legăturile cu lumea interlopă | Info Sud-Est

Fratele șefului SIE, Constantin Vlase, face afaceri în domeniul...

Criză de medici de familie în Vâlcea. Peste 50% dintre aceștia sunt în prag de pensionare

Criză de medici de familie în Vâlcea. Peste 50%...

Alianța PNL-PSD Iași. Prima ședință a Consiliului Local din noul mandat | Ziarul de Iași

Alianța PNL-PSD Iași. Prima ședință a Consiliului Local din...

Concert cu muzică românească în Antarctica | Viața Liberă

Concert cu muzică românească în Antarctica. Pianistul gălăţean Ștefan...