sâmbătă, 4 decembrie 2021
AcasăLa ziActualitateCentrul din Beclean a vaccinat cu doze Astra Zeneca din lotul retras...

Centrul din Beclean a vaccinat cu doze Astra Zeneca din lotul retras de la distribuție în Italia

Vaccinarea cu AstraZeneca va continua, dar autoritățile de la București au decis, joi seara, scoaterea din centrele de vaccinare unde au fost distribuite a dozelor rămase din lotul ABV2856, și înlocuirea lor cu alte doze, din alte loturi primite de România, informează CNCAV.

Lotul AstraZeneca cu probleme, oprit de la distribuire în Italia, a fost folosit și în județul Bistrița-Năsăud. Avem, în exclusivitate, confirmarea și buletinul de vaccinare, ale unui bistrițean care s-a imunizat cu serul respectiv, în centrul din Beclean, pe 23 februarie. În urmă cu patru zile, medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva Covid-19, anunța că restricția de vârstă pentru vaccinul AstraZeneca va fi ridicată și în România.

Acesta a declarat la data respectivă că opțiunea este susținută de date științifice: „Nu aș vrea să se lase înțeles faptul că ridicăm această limită de vârstă pentru că încă nu avem o adresabilitate crescută pentru acest tip de vaccin, ci pentru că avem cel puțin trei recomandări importante. (…) Este important să asigurăm accesul la vaccin a cât mai multor persoane”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Joi, la doar câteva zile după precedenta declarație, și după ce nouă state europene au anunțat deja că vor opri temporar administrarea vaccinului AstraZeneca, Gheorghiță a spus că autoritățile române așteaptă clarificări și, „foarte probabil că, dacă decizia va viza toate loturile de vaccin, și România va lua această decizie”.El a explicat că este vorba despre un lot de vaccin de 1,6 milioane de doze de la compania AstraZeneca, distribuit în circa 17 state europene, asupra căruia există suspiciunea că ar fi potențial legat de apariția unor fenomene trombotice – cheaguri de sânge – într-o perioadă de până la 10 zile de la vaccinare.

Citește articolul complet pe Năsăudeanul.ro

Năsăudeanulhttps://nasaudeanul.ro
Subiectele și articolele din „Năsăudeanul” se referă în primul rând la oamenii de lângă noi: fie că vorbim despre năsăudeni, fie că vorbim despre locuitorii județului – al cărui al doilea nume este, să nu uităm, Năsăud – care își aduc local, zi de zi, contribuția pentru comunitate, fie despre cei care au plecat în străinătate pentru o viață mai bună, dar nu s-au rupt de viața plaiului natal drag, fie că vorbim despre instituțiile care ne afectează, în bine sau rău, existența noastră și a celor de lângă noi, oriunde ne-am afla. Misiunea noastră este de a informa, corect și complet, pentru a sprijini formarea unei comunități responsabilă și puternică, pentru a promova valorile locale autentice, oameni și locuri și, în general, pentru a contribui la binele societății.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE