Centrul European pentru Drepturile Romilor cere încetarea evacuării din Pata Rât: „Mai multe familii vor rămâne fără adăpost”

Data:

Centrul European pentru Drepturile Romilor cere încetarea evacuării planificate din Pata Rât. Familiile care locuiesc acolo, deja într-un mediu toxic, riscă să rămână fără adăpost.

Centrul European pentru Drepturile Romilor i-a trimis o scrisoare deschisă primarului Emil Boc, în care instituția îndeamnă Primăria să înceteze evacuarea familiilor de romi din Pata Rât. Aceasta ar fi a doua evacuare prin care locuitorii din Pata Rât trebuie să treacă, după ce au fost nevoiți să plece de pe strada Coastei din Cluj-Napoca:

„Tocmai am trimis o scrisoare primarului din Cluj-Napoca prin care îl îndemnăm să înceteze evacuarea planificată a familiilor de romi care locuiesc la Pata Rât. După un deceniu în care au trăit lângă un depozit de deșeuri de la periferia orașului, mai multe familii sunt amenințate cu o evacuare săptămâna aceasta, după ce a fost trimis un ordin de la Primărie. Aceasta ar fi cea de-a doua evacuare a acestora după ce au fost evacuați acum zece ani de pe strada Coastei din Cluj-Napoca și mutați în locuințe inadecvate la Pata Rât”, anunță Centrul European pentru Drepturile Romilor. 

Citește articolul complet în Monitorul de Cluj

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Sondajul RTV în care opțiunile de vot depășesc 100%. Ironii pe rețelele de socializare | Aktual24

Sondajul RTV, realizat de de Sociopol, institut patronat de...

Vlad Pascu rămâne în arest preventiv. Ceruse să fie lăsat la domiciliu. | Info Sud-Est

Vlad Pascu rămâne în arest preventiv. Autorul accidentului mortal...