marți, 30 noiembrie 2021
AcasăNewsletterCentrul pentru Combaterea Antisemitismului: Atacul împotriva Maiei Morgenstern este atac împotriva evreilor...

Centrul pentru Combaterea Antisemitismului: Atacul împotriva Maiei Morgenstern este atac împotriva evreilor din România

Actrița Maia Morgenstern a primit sâmbătă un mesaj de amenințare cu moartea. Personajul care a făcut amenințarea, identificat, a susținut că o face în numele AUR.

„Mesajul abject, antisemit, exprima, în modul cel mai primitiv şi agresiv posibil, fără nici o reţinere, ura ancestrală, manifestată nu numai faţă de dna Maia Morgenstern, ci faţă de noi toţi; evrei, cetăţeni ai României.

Cel/cei care au compus şi au trimis un astfel de text nu pot fi lăsaţi nepedepsiţi, iar pedeapsa, în acest caz, trebuie să fie exemplară şi maximă. În special când mesajul care face obiectul sesizării noastre, nu se limitează la o simplă exprimare a sentimentelor antisemite ci culminează cu o ameninţare cu moartea, care trebuie luată în serios şi tratată ca atare.

Timp de 20 de ani, zeci de sesizări au fost înaintate în atenţia autorităţilor, ca urmare a manifestărilor antisemite şi negationiste. Toate sesizările au fost tratate, în pofida legislaţiei existente şi ridiculizând repetatele angajamente şi declaraţii politice, în mod superficial, cu rea voinţă, ele fiind clasate, fără ca nici o măsură preventiva, reală şi eficientă, să fie luată!”, arată Centrul pentru Combaterea Antisemitismului din România într-un comunicat de presă.

Centrul arată că mesajul năucitor adresat dnei Maia Morgenstern nu a fost trimis întâmplător în seara de Pesach.

„Autorul/autorii lui au urmărit şi au obţinut un efect amplu şi răsunător:  dar mai mult de atât, acest mesaj, în urma redării lui în presă, a provocat un val de alte reacţii antisemite care scot la suprafaţă magnitudinea problemei cu care, nu numai evreii romani se confruntă, ci întreaga societate românească. Reacţiile respective arata cât de mult se înşeală cei care afirmă că în România nu există antisemitism sau că antisemitismul existent este neglijabil şi sub control.

Mai presus de orice, acest mesaj criminal este o provocare adresată autorităţilor, celor care poartă responsabilitatea implementării legilor adoptate pentru combaterea efectivă şi eficientă a antisemitismului şi a negationismului.

În acest caz, mesajele de suport, protestele postate pe platformele social media şi în presă, nu mai sunt de ajuns!

În acest context, solicităm autorităţilor competente să acţioneze cu celeritate, altfel decât în trecut, astfel încât autorul/autorii mesajului să fie indentificati, aduşi în faţa justiţiei şi pedepsiţi conform gravitaţii ameninţărilor pe care care le-au emis! În caz contrar, nici un evreu, cetăţean al României, nu se va mai simţi în siguranţă în propria lui ţară”, se arată în document.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE