Cercetătorii chinezi au găsit modalitatea de a detecta avioanele invizibile americane. Cum funcționează sistemul | Aktual24

Data:

spot_img

Cercetătorii chinezi au găsit modalitatea de a detecta avioanele invizibile americane. Potrivit presei chineze, acest lucru a fost realizat prin detectarea eficientă a „umbrei” unui obiect între detector și radiația electromagnetică emisă de sateliți, relatează Interesting Engineering.

Echipa din spatele descoperirii a folosit o dronă DJI Phantom 4 Pro pentru a simula un avion invizibil. Această dronă a fost aleasă deoarece are aproximativ aceeași secțiune transversală radar ca un F-22 american. Dacă este adevărat, experimentul, desfășurat în largul coastei Guangdong, în Marea Chinei de Sud, ar putea revoluționa detectarea aeronavelor stealth.

Avioanele stealth, proiectate pentru a reduce reflexia undelor radar

Centrul de Monitorizare Radio de Stat al guvernului chinez a supravegheat experimentul, iar rezultatele au fost revizuite înainte de publicare. Avioanele stealth, precum F-22, sunt proiectate pentru a reduce reflexia undelor radar prin forme geometrice inteligente și vopsele care absorb undele radar.

Citește și: Andreea Ember, despre cum se face cercetarea în Franța: „Toți colaborează pentru ca cercetarea să nu fie oprită și cultura să ajungă în cele mai adânci pături ale societății.”

Această combinație de tehnologii reduce „dimensiunea” obiectelor de pe echipamentele radar, mascând adevărata lor natură.

Ideea de bază este că, atunci când o aeronavă zboară prin spațiul dintre sateliții Starlink și antenele de la sol, poate provoca perturbarea undelor electromagnetice ale sateliților, ceea ce ar putea afecta semnalele normale de comunicare.

Continuarea în Aktual24

Citește și: Știință, nu pseudoștiință. Sofia, la 102 ani, ia lecții de astronomie de la o profesoară din Elveția. Vrea să afle de unde vine încălzirea globală și dacă stelele dispar

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: pixabay.com / Defence-Imagery)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Dronele ucrainene au aruncat în aer un depozit rusesc de arme  | The Epoch Times

Dronele ucrainene au aruncat în aer un depozit rusesc...

Inventatorul pagerului este un evreu cu origini românești | Aktual24

Inventatorul pagerului este un evreu cu origini românești. Pagerul este...