Certificat de urbanism emis pentru viitorul Aeroport Internațional Galați-Brăila | Viața Liberă

Data:

spot_img

Certificatul de urbanism pentru Aeroportul Internațional Galați-Brăila a fost emis, vineri, marcând o etapă importantă în demararea construcției.

„Astăzi am semnat certificatul de urbanism pentru aeroport. Același lucru trebuie să îl facă și primarii din Tudor Vladimirescu și Liești. Este încă un pas important pe care îl facem pentru realizarea acestui obiectiv major pentru Galați. Am reușit să ajungem la un acord și în privința amplasamentului, având în vedere că se va învecina cu poligonul militar de la Smârdan, care va fi extins și el. Odată stabilit și acest lucru, continuă realizarea studiului de fezabilitate, pe care sper să îl avem finalizat în prima parte a anului viitor”, a declarat președintele CJ Galați, la Pro Lider FM.

Potrivit lui Costel Fotea, discuţiile între specialişti pentru delimitarea amplasamentelor pentru aeroport şi poligon au durat circa un an.

Citește și: Ce ar trebui să voteze românii la alegerile prezidențiale?

După cum v-am informat în paginile ziarului „Viața liberă”, Aeroportul Internațional Galați – Brăila, care este deja inclus în Masterplanul de Transport, a obținut în luna aprilie avizul ROMATSA (Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian) și va fi amplasat între Braniștea, Slobozia Conachi și Tudor Vladimirescu, fiind stabiliți și principalii indicatori tehnici ai obiectivului, aceștia urmând să fie detaliați în proiectele de bază.

Aeroportul se va întinde pe o suprafață de 250 de hectare, la care se vor adăuga 115 ha, rezervă pentru extindere sau dezvoltarea unor viitoare investiții publice sau private.

Continuarea, în Viata-libera.ro

Citește și: Curtea de Apel Iași exclude înregistrările din dosarul de mită al fostului șef al CJ Vaslui, Dumitru Buzatu

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Viața liberă)

spot_imgspot_img
Viața Liberă
Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related