marți, 24 mai 2022
AcasăFără categorie"Certificatul digital COVID se actualizează automat?" . Ce trebuie să știe cei...

„Certificatul digital COVID se actualizează automat?” . Ce trebuie să știe cei care fac doza booster

„Am făcut doza booster. Certificatul digital COVID se actualizează automat?”.
Răspunsul este Nu. Trebuie să generați un nou certificat din aplicația https://certificat-covid.gov.ro, explică pagina Pagina oficială a Platformei naționale de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19, Ro Vaccinare.


Doza de rapel (booster) are rolul de a crește semnificativ nivelul de protecție împotriva COVID-19 după o anumită perioadă de timp.
Unde pot efectua doza de rapel (booster)?
Toate persoanele eligibile se pot vaccina în centrele de vaccinare existente și vizibile în platforma de programare (https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/) sau în cabinetele medicilor de familie.
Persoanele eligibile care doresc să efectueze doza de rapel (booster) se pot programa la vaccinare prin platforma de programare sau se pot prezenta direct în centrul de vaccinare.

Lista centrelor o găsiți aici: https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/.


Dozele pentru rapel (booster) sunt aceleași doze utilizate pentru schema de vaccinare primară. Singura diferență față de schema de vaccinare primară este pentru persoanele care au efectuat 2 doze de Moderna și doresc să le fie administrate același tip de vaccin. În această situație, doza este înjumătățită.


În România, pentru doza de rapel (booster), sunt autorizate vaccinurile Comirnaty – Pfizer BioNTech, Spikevax – Moderna și Janssen – Johnson&Johnson.
Recomandarea CNCAV este pentru efectuarea unui vaccin pe bază de ARN mesager (Comirnaty sau Spikevax), dar se poate administra, la cerere, vaccinul Janssen doar pentru persoanele care au efectuat același vaccin în schema de vaccinare primară.
Totul despre efectuarea dozei de rapel (booster)
: https://vaccinare-covid.gov.ro/doza-de-rapel-booster/.


Informații despre generarea certificatului digital COVID: https://vaccinare-covid.gov.ro/certificat-verde-electronic/.

Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE