joi, 23 septembrie 2021
AcasăLa ziEconomieCET, extremă urgenţă! Termoficare pregăteşte o scumpire fără precedent a gigacaloriei în...

CET, extremă urgenţă! Termoficare pregăteşte o scumpire fără precedent a gigacaloriei în Oradea

Orădeni, ni se pregăteşte ceva! Conducerea Termoficare ia în calcul scumpirea cu 15 lei a gigacaloriei în viitorul apropiat, majorare care ar putea urca în iarnă la 80 lei. Societatea trebuie să facă rost de 60 milioane lei din care să cumpere certificatele de emisie de gaze de seră, pe care trebuie să le predea în schimbul poluării produse anul acesta. 

“Suma este de două ori mai mare decât bugetul pentru salarii şi de trei ori peste cel pentru investiţii, şi nu poate fi strânsă din niciun fel de ajustări. Dacă nu vom primi ajutor, va trebui să creştem tarifele”, spune directorul Călin Ungur.

Certificatele “mortale” 

Certificatele de gaze cu efect de seră care au împins la faliment fosta societate Electrocentrale, amendată în 2014 cu 33,4 milioane euro pentru că nu le-a predat la timp, o bagă acum în boală şi pe urmaşa acesteia, Termoficare.

Citește articolul integral în Bihoreanul.ro

Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE