marți, 19 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterCetățean în statul român care nu face dreptate: „Fetița mi-a murit în...

Cetățean în statul român care nu face dreptate: „Fetița mi-a murit în brațe”

Polițiștii spun că sunt multe expertize și că nu e așa ușor să rezolve cazul în trei ani. Dosarul s-a mutat prin mai multe mâini de polițiști. DSP a concluzionat că bebelușii n-aveau plămânii dezvoltați, deși în raport apare menționată prezența bacteriei Klebsiella. 

Acuzația părintelui: „Nu s-au respectat protocoalele. Și au fost prematur și trăiesc”. Au murit doi bebeluși în 2017. Tatăl cere 1 milion de euro despăgubiri. Spitalul Cuza Vodă are asigurare de 500.000 de euro pentru asemenea cazuri, dar procurorii nu vor să încheie dosarul.

În toamna anului 2017, două familii au primit de la Maternitatea Cuza Vodă, în loc de copiii lor, două sicrie. Născuți prematur, muriseră în spital, la Neonatologie, infectați cu temuta Klebsiella, bacterie extrem de rezistentă la antibiotice. Timp de 18 zile, nimeni nu a spus famililor că au fost infectați cu o bacterie atât de periculoasă. Au aflat abia în ziua în care au murit.

Unitatea medicală s-a spălat pe mâini, spunând că una dintre paciente a venit infectată și că este exclus ca sursa să fie în spital. S-au luat probe din zona în care au stat copiii decedați și acestea au ieșit negative, conform datelor oficiale. Pozitive au fost probele luate de la copii și, de trei ani, este o bătălie dusă de tatăl unuia dintre bebeluși la Poliție, Parchet, Colegiul Medicilor, spital și Judecătorie, pentru ca instituțiile să recunoască faptul că moartea nou-născuților nu s-ar fi produs dacă erau respectate protocoalele.

ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE