marți, 18 ianuarie 2022
AcasăNewsletterCetățenii de onoare Firea: colaboratori ai Securității, doctori conspiraționiști, fani PSD

Cetățenii de onoare Firea: colaboratori ai Securității, doctori conspiraționiști, fani PSD

130 de persoane și personalități au fost făcute cetățeni de onoare ai Bucureștiului în mandatul Gabrielei Firea. Printre aceștia se numără oameni care merită recunoaștere, dar și foști colaboratori ai Securității, candidați și fani PSD sau doctori care contestă COVID-19.

Ultimul an de mandat al fostului primar al Capitalei, Gabriela Firea a fost și cel mai prolific în desemnarea de cetățeni de onoare. 

Nu mai puțin de 35 de persoane au primit acest titlu în 2020.

Printre aceștia se numără dr. Narcis Copcă, managerul Spitalului Clinic „Sfânta Maria” din București, susținător deschis al PSD, al lui Liviu Dragnea și al Gabrielei Firea. În 2017, a vorbit la un eveniment de campanie al partidului condus pe atunci de Liviu Dragnea. 

în 2016, un raport al Corpului de Control al ministrului Sănătăţii realizat în timpul mandatului lui Vlad Voiculescu a arătat nereguli în acreditarea pentru transplantul de plămâni a Spitalului „Sfânta Maria”.

Ulterior, a devenit publică o scrisoare trimisă în decembrie 2016 de directorul Spitalului Sfânta Maria managerilor spitalului AKH din Viena, în plin scandal al transplanturilor de plămâni, în care Copca îi sfida pe aceştia şi le transmitea că „Nu sunteţi bineveniţi” şi „Sunteţi favoriţii ministrului Voiculescu”.

Libertatea a arătat că managerul spitalului Sfânta Maria, Narcis Copcă, locuieşte în două vile din Pipera, construite pe un teren de 6.000 de metri pătraţi, cu piscină şi teren de tenis. Niciuna dintre case nu apare în declaraţia de avere a medicului.

Rapsodul Tudor Gheorghe, susținător de asemenea deschis al PSD și al lui Victor Ponta în campania prezidențială din 2014, dar și un artist cu discurs antieuropean, a fost de asemenea numit cetățean de onoare în 2020, „pentru contribuția la promovarea valorilor tradiționale și creației artistice românești”. 

Newsweek România
Newsweek Romania duce jurnalismul de calitate la un alt nivel pe piata autohtona, cu analize si opinii pertinente despre probleme politice si economice, interne sau internationale, informatii atent selectate din lumea afacerilor, a culturii, a sporturilor sau a tehnologiei si recomandari din zona de lifestyle, de la automobile si vacante, la gadget-uri si accesorii vestimentare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE