Cetățile dacice Cetățuie, Blidaru, Piatra Roșie și Bănița ajung la CJ Hunedoara « gddhd.ro

Camera Deputaților a adoptat, marți, proiectul de lege prin care cetățile dacice din Munții Orăștiei ajung în administrarea Consiliului Județean Hunedoara.

Vot favorabil

Proiectul de lege a plecat din Hunedoara. Doar Sarmizegetusa Regia se află în administrarea Consiliului Județean Hunedoara, celelalte fiind lăsate în paragină.

Lăsate ale nimănui, cetățile dacice de la Costești Cetățuie, Costești Blidaru, Piatra Roșie, dar și cetatea de la Bănița cad în mâinile vandalilor și ale braconierilor arheologici.

„Legea a trecut de Senat, acum a fost votată în Camera Deputaților, mai trebuie doar promulgată”, a declarat Sorin Vasilescu, vicepreședinte Consiliul Județean Hunedoara.…

Gazeta de Dimineațăhttp://gddhd.ro
Platforma online gddhd.ro acoperă, echilibrat, zona mass-media din județul Hunedoara. Informațiile principale sunt din județul Huendoara, dar nu sunt excluse județele Alba, Gorj, Timiș care își regasesc deseori loc pe platforma. Platforma reprezintă un vehiciul informațional pentru toți cei care vor să-și facă o idee despre potențialul acestui județ al României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole din aceeași categorie

Advertismentspot_img

Cele mai recente articole

Jazz in the Park 2021 revine cu două evenimente anul acesta! Cum și unde se va desfășura festivalul?

Jazz in the Prak 2021 revine anul acesta cu două evenimente organizate la date diferite și în locuri diferite. Organizatorii au pregătit o mulțime...

VIDEO | Garanția pentru Copii. Eurodeputatul Dragoș Pîslaru explică planul european integrat de combatere a sărăciei în rândul copiilor

"România va trebui să-și desemneze un coordonator național pentru a urmări Garanția pentru Copii. Vom avea obligația ca în șase luni de la adoptare să avem o strategie, un plan cu privire la Garanția pentru Copii în România"

Acuze dure la Iași după ce USR-PLUS și PSD au blocat bugetul

După o ședință de 8 ore a Consiliului Local Iași, a fost respinsă propunerea de buget înaintată de primarul Mihai Chirica, după ce consilierii PSD au ieșit din sală și cei de la USRPLUS s-au abținut de la vot. Astfel, alianța PNL - PMP din Consiliul Local au avut doar 13 din cele 14 voturi necesare pentru a trece bugetul.