CFR se judecă de peste 20 de ani pentru chiria unui restaurant McDonald’s din Iași

Data:

Una dintre cele mai lungi și întortocheate dispute juridice din Iașul ultimilor zeci de ani a ajuns, din nou, la Înalta Curte de Casație și Justiție. Căile Ferate Române (CFR) încearcă să convingă judecătorii că mare parte din terenul pe care a fost construit, în 1997, restaurantul McDonald’s îi aparține.

Saga McDonald’s la Iași a început în februarie 1997, atunci când societatea care administrează lanțurile restaurantelor din România ale concernului american a încheiat cu Consiliul Local al Municipiului Iași un contract de asociere în participațiune prin care, contra unei redevențe, primea trei terenuri în oraș, angajându-se să construiască unități de alimentaţie publică în sistem McDonald’s.

În final, în cadrul acestui contract a fost ridicată doar una, cea situată în Piața Gării unde i s-au pus la dispoziție 2.500 metri pătrați. În același an, a fost eliberat certificatul de urbanism și autorizația de construcție, investitorii susținând că amenajarea restaurantului i-a costat circa 1 milion de dolari.

Trei ani mai târziu, în 2000, Căile Ferate Române au demarat ceea ce va deveni o lungă procedură juridică în instanțe, motivând faptul că aproape 2.000 de mp din cei 2.500 mp le aparține și că, astfel, asocierea din 1997 a fost nelegală.

Citește articolul integral pe Reporteris.ro

Citește și: VIDEO Președintele Zelenski a lansat o campanie globală de finanţare pentru Ucraina: Cu un singur clic, puteţi dona pentru a-i sprijini pe apărătorii noştri

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Percheziții DNA la Primăria Gropeni. Este vizat liberalul Stan Malinche, primarul comunei | De Brăila

DNA Galați efectuează, joi dimineață, mai multe percheziții în...

Sistemul de Garanție-Returnare dă rateuri. De ce nu funcționează | Ziarul de Iași

Sistemul de Garanție-Returnare dă rateuri. Deși ar trebui să...

Lucrările la tronsonul Chiribiș – Biharia, din Autostrada Transilvania, vor începe abia anul viitor | Bihoreanul

Lucrările la tronsonul Chiribiș – Biharia, de 28,55 kilometri,...