miercuri, 28 iulie 2021
AcasăNewsletterCheltuielile firmelor cu testarea COVID a angajaților, deductibile fiscal

Cheltuielile firmelor cu testarea COVID a angajaților, deductibile fiscal

OUG 181/2020, care a modificat Codul fiscal, a introdus în legislație deductibilitatea fiscală a cheltuielilor efectuate de firme cu testele COVID făcute salariaților și personalului asimilat. Adică, statul nu ia în calculul impozitului pe venit sumele pe care firmele le achită pentru testarea personalului.


La art. 68 din Legea 227/2015 privind Codul fiscal “(4^2) Sunt cheltuieli deductibile contravaloarea testelor medicale de diagnosticare a infecției COVID-19 efectuate pentru contribuabil, cu scopul depistării și prevenirii răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2, pentru asigurarea desfășurării activității, individual sau într-o formă de asociere, pe perioada instituirii stării de urgență sau de alertă, potrivit legii”.

Concret, firmele nu datorează impozit pe venit statului și nici contribuție la asigurările sociale pe sumele care sunt asigurate de angajatori pentru testele COVID efectuate de angajați și pentru colaboratorii care primesc de le firmele respective sume asimilate salariilor.

Gazeta de Sudhttps://www.gds.ro/
Cel mai citit cotidian regional din țară, cu peste 7.000 exemplare pe ediție, audiență de 40.000 de persoane pe ediție, apariție de luni-vineri, distribuție în toată zona Olteniei (Dolj, Olt, Gorj, Vâlcea, Mehedinți).
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE