China anunţă încheierea „cu succes” a exerciţiilor militare din jurul Taiwanului

Data:

Armata chineză a anunţat miercuri încheierea „cu succes” a exerciţiilor militare din jurul Taiwanului, transmite dpa, preluat de Agerpres.ro.

Armata de Eliberare a Poporului a precizat că prin operaţiunile comune ale forţelor aeriene şi maritime în jurul insulei şi-a „testat eficient” capacitatea de luptă.

Instruirea militară şi alte pregătiri vor continua însă, iar forţele armate vor „apăra cu hotărâre” suveranitatea şi integritatea teritorială a Chinei, a comunicat comandamentul de la Beijing.

China a efectuat de săptămâna trecută manevre militare la scară scară mare în jurul Taiwanului ca reacţie la vizita făcută la Taipei de Nancy Pelosi, preşedinta Camerei Reprezentanţilor din Congresul Statelor Unite. Exerciţiile au fost prelungite, după ce iniţial se anunţase că se vor încheia duminică.

Citește și: Se repetă scenariul Ucraina? Taiwanul se teme că exercițiile militare chineze vor fi urmate de o invazie

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Captură video)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
2 COMENTARII
  1. Nimic nou sub soare . Asa cum stiti deja nimeni , nici o natiune nu poate cuceri Taiwanul .
    bunul samaritean 10 august 2022 LA 15:25
    Situatiile sunt diferite . Sa ataci Taiwanul in scopul declarat de al ocupa in vederea a unei asa zise reanexari la Patria Mama este imposibil de realizat .Doar daca stii a seca portiunea de apa ce ii separa , asemeni lui Moise ce cindva a trecut la pas Marea Rosie , poate ai avea sanse .China poate, doar asemeni Rusiei, sa distruga prin lovituri de la mare distanta Taiwanul asta daca nu cumva Taiwanul poseda forta Israelului ce dobora toate rachetele prin sistemul interceptor Arrow . Partea cea mai nostima este ca Taiwanul se va impotrivi pina la ultima suflare cetatenii lui neavind unde fugi asa cum s-a vazut in Ucraina ca au facut cetatenii ucrainieni .Beleaua pe capul Chinei este aparitia noului tratat ce se vrea pus in aplicare prin care SUA formeza o alianta de tip NATO dar extra NATO cu Taiwanul .Fie China distruge totul daca poate dar costurile sunt atit de uriase incit pierderile devin irecuperabile in timp util .Practic nu cistigi nimic doar omori si distrugi o natiune ce nu se vrea parte a Chinei . Oricum ar fi SUA si aliatii ei nu pot sa piarda nici in Ucraina si nici in Taiwan.Nu cred in pozitionarea Chinei si inceperea unui razboi .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului a plecat

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului...

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Decizia lui Ciolacu

Magazinele nu vor fi închise în weekend, a declarat...