China dezvoltă un scut cu plasmă în stil „Războiul Stelelor” (Aktual24)

Data:

spot_img

China dezvoltă un scut cu plasmă în stil „Războiul Stelelor”, pentru a-și apăra dronele și micropcocesoarele de armele electromagnetice, titrează Aktual24.

Oamenii de știință chinezi ar fi dezvoltat un scut energetic pentru a proteja unele dintre bunurile sale militare, relatează South China Morning Post (SCMP), preluat de Interesting Engineering.

Utilizând un tip special de plasma, scutul energetic este conceput astfel încât microundele potențial dăunătoare să nu afecteze electronicele delicate. Dacă afirmațiile privind existența sa sunt adevărate, noul scut reprezintă un salt semnificativ în tehnologia energiei dirijate.

Radiațiile electromagnetice (EM) de mare putere, cum ar fi microundele, pot compromite tehnologia modernă, inclusiv cipurile militare cu circuite speciale, chiar și de la mică distanță.

Aceste unde puternice pot provoca interferențe electrice în cip și pot crește semnificativ temperatura internă a acestuia. Din acest motiv, componentele electronice sensibile trebuie să fie ecranate și protejate cât mai mult posibil.

Citește și Femeie prinsă cu zeci de flori de mină pe aeroport. Voia să le ducă în Marea Britanie

Așadar, în acest scop, o echipă de cercetători condusă de Chen Zongsheng, cercetător asociat la State Key Laboratory of Pulsed Power Laser Technology din cadrul National University of Defence Technology, a dezvoltat ceea ce au numit un „scut de plasmă la temperaturi scăzute”.

China dezvoltă un scut cu plasmă în stil „Războiul Stelelor”

Acest scut, susțin ei, poate proteja circuitele sensibile de atacurile armelor electromagnetice de până la 170 kW la o distanță de numai 3 metri.

„Suntem în curs de dezvoltare a unor dispozitive miniaturizate pentru a da viață acestei tehnologii”, au scris Chen și colaboratorii săi într-un articol publicat luna trecută în Journal of the National University of Defence Technology.

Echipa lui Chen a declarat că cercetarea lor a fost motivată de presiunile exercitate de Statele Unite.

Citește și Finanțare europeană pentru construirea Centurii Arad Est 

„Statele Unite au pus deja în funcțiune echipamente precum Active Denial System, sistemul Vigilant Eagle, racheta de croazieră AGM-86, care poartă un focos cu microunde de mare putere și arme cu microunde de mare putere pentru blocarea spațiului aerian”, a explicat echipa lui Chen.

Mai multe aflați din publicația Aktual24.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related